Návštěvy z vesmíru: Létají k nám ufoni?

Návštěvy z vesmíru: Létají k nám ufoni?
Sdílej
 
Kontaktovaly lidstvo bytosti z jiných planet? My, co sledujeme Akta X nebo Hvězdnou bránu „dobře víme“, že američtí vojáci už dávno s vesmířany spolupracují. Jak je to ale doopravdy?

 

Navštívili Zemi bytosti z jiných planet a ovlivnili nějak náš vývoj a poznání? Nebo alespoň žijí ve vesmíru i jiné inteligentní bytosti? Tyto otázky jsou natolik zajímavé, že se k nim musel na konci loňského roku vyjádřit i mluvčí amerického prezidenta Obamy. Přinutila ho k tomu petice, ve které tisíce občanů Spojených států požadovaly, aby vláda odtajnila všechny své styky s mimozemskými bytostmi.

Vláda nic neví

Odpověď asi málokoho z tazatelů uspokojila. Phil Larson, který má v Bílém domě na starosti záležitosti vědy, strohou politickou mluvou vyhlásil, že „americká vláda nemá důkazy o  existenci života mimo Zemi a nemá ani informace, že by jakákoliv mimozemská bytost kontaktovala jakéhokoliv příslušníka lidské rasy“. To je ovšem obrovské zklamání, které nezmírnil ani Larsonův dovětek, že řada vědců a matematiků považuje pravděpodobnost života mimo Zemi za poměrně vysokou.

 

Celé téma si přečtete v ABC 1/2012, které je na stáncích od 3. ledna.

 

 

Pokojový sport: Staňte se mistry ve stolním hokeji

Pokojový sport: Staňte se mistry ve stolním hokeji

Recenze: Letopisy rytířů Jedi končí, ale boj ne

Recenze: Letopisy rytířů Jedi končí, ale boj ne


Klíčová slova:
vesmir, zahada, mimozemstan, ufo
 

Články odjinud