Psí plemena: Bišonek miluje celým srdcem

Psí plemena: Bišonek miluje celým srdcem
Sdílej
 
Výborný kamarád a společník již od počátku, který nikdy nezaútočí a bude vás milovat celým srdcem.

 

Bišonek patří k dalším psím plemenům, které můžeme označit za nejstarší na světě. Jeho původ sahá až do starověku.  Patřili ke skupině bílých "dámských" psíků. Jeho obliba stále narůstala a později se začali chovat na italských a francouzských královských dvorech. Původ však má v Belgii a Francii

Bišonek je živý plyšák

Bišonek potřebuje být neustále mezi lidmi, je to jeho základní potřeba. Je veselý, přátelský, temperamentní a hravý. V žádném případě není nikdy agresivní, naopak je přítulný, inteligentní, rychle se učí a miluje děti. Ideální kamarád do rodiny a do bytu. Svým vzhledem může připomínat roztomilou plyšovou hračku.

Pes, ale ne lovec

Nemá lovecké pudy a nemá potřebu se hnát po stopě ani honit jiná zvířata. Nejšťastnější bude ve vaší přítomnosti. Nemá rád nudu, a proto je vhodný pro agility a jiné aktivity, kde ze sebe dostane energii. Rád si zaplave a zadovádí. Není příliš uštěkaný, ale rád hlídá svoje pány, ovšem nikdy nezaútočí. K dětem se chová mile a je velice tolerantní i k ostatním zvířátkům. Srst nelíná, nepáchne a stále dorůstá. Důležité je proto ho brát ke kadeřníkovi a srst mu zastřihávat. Dále je vhodné ho koupat a srst kartáčovat. Bišonek je vitální a odolný vůči nemocem. Ovšem může trpět kožními problémy a alergiemi a za zmínku stojí citlivost na očkovací látky.

Bišonek je pes bez známky agresivity •  Pixabay


Bišonek v číslech

Výška v kohoutku:

Psi – 30cm

Feny – 25cm

Hmotnost: 5- 6 kg

Velikost: Malý pes

Věk: 13-15 let


Přečtěte si také:

Australský ovčák: Vyrovnaná povaha i plno elánu

Australský ovčák: Vyrovnaná povaha i plno elánu

Psí plemena: Pudl, historická psí záhada

Psí plemena: Pudl, historická psí záhada

Záhadný ksukol: Primát s tváří veverky

Záhadný ksukol: Primát s tváří veverky

Nejlepší filmy roku 2018

Nejlepší filmy roku 2018

 

Články odjinud