Nejlepší filmy roku 2018

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Rok 2018 za chvíli zaklepe bačkorami, takže máš nejvyšší čas dohnat to a podívat se na nejlepší filmy, které letos přišly do kin. Tyto kousky musíš viděť! Ať už poprvé nebo znovu.

Coco

leden 2018

O Pixaru se někdy říká, že jeho filmy už ztratily dřívější kouzlo. Coco na taková tvrzení reaguje jasným a melodickým: to těžko! Příběh o klukovi, co se kvůli lásce k hudbě odvážil do mexické říše mrtvých, natočil jistý Lee Unkrich. To je ten Lee Unkrich, co má na svědomí známé hity Toy Story 2: Příběh hraček, Příšerky s.r.o. nebo Hledá se Nemo. Coco je podobně promyšlenou a povedenou směsicí zábavy a dojetí. A skvělých písniček.

Video se připravuje ...

Coco: Trailer s českým dabingem • Zdroj: Falcon

Black Panther

únor 2018

Black Panther se poprvé představil ve velkolepé podívané Captain America: Občanská válka. Jeho vlastní sólo dobrodružství se díky tomu odpíchlo ve svižném tempu. V jádru je to nakonec celkem obyčejný příběh o zrodu hrdiny, ale má obrovský kulturní a společenský přesah - odkazuje třeba na temnou historii otrokářství a afrických kolonií, dokazuje, že uzavírat se před okolním světem, se nevyplácí, představuje hned několik schopných ženských hrdinek, které se obejdou bez mužské pomoci… a na to všechno se někde dívají kluci a holky se stejnou barvou pleti jako Black Panther a třeba je napadne, že by v životě taky mohli dokázat něco velkého. Taky proto je to první superhrdinský kousek nominovaný na Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší film.

Video se připravuje ...

Black Panther: Trailer • Zdroj: Falcon

Avengers: Infinity War

duben 2018

Čtvrtý film s Avengers krásně navázal na Black Panthera, Thor: Ragnarok i Strážce galaxie 2. Ale zároveň sahá daleko do desetileté historie filmů studia Marvel. Počátky střetu s titánem jménem Thanos i toho, jak se k němu jednotliví hrdinové postavili (všichni čelem), se dají vysledovat zpátky k událostem z filmů Spider-Man: Homecoming, Doctor Strange, Captain America: Občanská válka, Avengers: Age of Ultron nebo dokonce až k Iron Manovi. Tak se dělá správně epická sága, které nějaká Liga spravedlnosti může jedině závidět!

Video se připravuje ...

Avengers: Infinity War (2018) trailer • Zdroj: Falcon

Psí ostrov

květen 2018

Zdá se vám Psí ostrov divný? To proto, že divný je. Ale tím nejlepším způsobem! Režisér Wes Anderson dělá jenom divné filmy, které jsou málokdy zajímavé pro mladší diváky. Jestli vám Psí ostrov unikl, musíte to napravit. Sledujte, jak japonský kluk Atari uvízne na ostrově odříznutém od světa, hledá tam svého věrného domácího mazlíčka, narazí na spoustu různých psích plemen, ale i krvelačné robo-psy a nakonec to všechno dobře dopadne. I když trochu jinak, než čekáte.

Video se připravuje ...

Psí ostrov • Zdroj: CinemArt

Solo: Star Wars Story

květen 2018

Neprávem přehlížený mezigalaktický western Solo: Star Wars Story je teprve druhým filmem vesmírné ságy Star Wars, který se obešel bez rytířů Jedi. Je to velkolepé dobrodružství z jiné éry než Star Wars: Rogue One a odehrává se v zatím málo prozkoumaném prostředí zlodějů, pašeráků, padouchů a antihrdinů, co střílí jako první. Impérium je na vzestupu a Povstalci se tady zatím jenom okrajově mihnou. Někdo možná zabručí, že nepotřeboval vědět tolik podrobností z historie a mládí legendárního Hana Sola. Ale scéna, jak se dal Solo dohromady s Chewbaccou - a společná sprcha, vyváží i prohru v Sabaccu.

Video se připravuje ...

Solo: Star Wars Story • Zdroj: Falcon

První člověk

říjen 2018

Neil Armstrong byl první člověk na Měsíci. O tom, jak se tam dostal, co kvůli tomu musel obětovat nebo proč byl vlastně ochotný riskovat život, vypráví životopisný film skoro jako od Stevena Spielberga (slavný režisér byl tady jedním z producentů). Je to pomalejší podívaná než Gravitace. Ale nakonec vyrazí dech. Cestu člověka do vesmíru zažijete skoro na vlastní skafandr.

Video se připravuje ...

První člověk: Trailer s českými titulky • Zdroj: CinemArt

Spider-Man: Paralelní světy

prosinec 2018

Právě teď uvedený animák si během několika dní vysloužil pověst nejlepšího filmu se Spider-Manem. A vzhledem k tomu, že spider-manovských filmů je jako vláken v pavučině, by to asi bylo to nejlepší doporučení… kdyby Paralelní světy nebyly animované tak nádherným, neokoukaným a senzačním stylem, že jediná scéna na konci závěrečných titulků Venoma strčila všechny symbionty do kapsy. Spider-Man: Paralelní světy je navíc plný sympatických hrdinů, mezi kterými nechybí ani Spider-vepř.

Video se připravuje ...

Spider-Man: Paralelní světy (trailer s českým dabingem) • Zdroj: Falcon

Black Panther: První superhrdinský film nominovaný na Oscara

Black Panther: První superhrdinský film nominovaný na Oscara

Nejzajímavější hry roku 2018

Nejzajímavější hry roku 2018

Spider-Man: Paralelní světy - Co znamenají poslední scény po titulcích?

Spider-Man: Paralelní světy - Co znamenají poslední scény po titulcích?

Bumblebee: Transformers nejsou jen pro kluky!

Bumblebee: Transformers nejsou jen pro kluky!

Avengers: Endgame - všechno, co jsme zjistili z traileru

Avengers: Endgame - všechno, co jsme zjistili z traileru

Aquaman: 6 tajemných tváří superhrdiny, které neuvidíte

Aquaman: 6 tajemných tváří superhrdiny, které neuvidíte

ABC uvádí: Nejlepší filmy roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší filmy roku 2017

 

 

Články odjinud