Kočičí plemena: Magické stvoření Nebelung

Kočičí plemena: Magické stvoření Nebelung
Sdílej
 
Nebelung není příliš známé kočičí plemeno. Název tohoto magického stvoření pochází z německého slova nebel, což znamená mlhu. Odkazuje na její srst, která je stříbrně modrá podobně jako mlha.

 

Toto kočičí plemeno bylo vyšlechtěno z ruské modré kočky v 80. letech 20. století, s tím rozdílem, že Nebelung má dlouhou srst. O vyšlechtění plemene se zasloužila Američanka Cora Cobbová, které se jako první chovatelce narodil kocour Siegfried, jenž měl jako jediný z vrhu dlouhou srst. Plemeno bylo uznáno pouze organizací TICA (Mezinárodní kočičí asociace) v roce 1987, ostatními institucemi není Nebelung zatím uznán.

Vzácné plemeno

Nebelung patří podobně jako Bombajská kočka k velice vzácným plemenům. Chovají se pouze v Rusku, ve Spojených státech amerických a v některých zemích Evropy. Podobně jako Ruská modrá kočka má číča zelené oči a stříbrnou srst. Nebelung je velice temperamentní, milá, inteligentní, hravá, za to ale zdrženlivá a plachá kočička. Cizích lidí a dětí se velice často bojí. Koťatům trvá delší dobu si zvyknout na nové majitele a jiné prostředí. Po nějaké době, co si zvykne na svůj domov, se ráda mazlí a často následuje svého páníčka kamkoliv jde.

Jsou velmi empatické a dokážou se vcítit do nálady svého pána. •  Wikipedia

Kočičí psycholog

Jsou to velmi empatické kočky a dokážou se vcítit do nálady svého pána. Poznají, když je páníček smutný nebo šťastný. Umějí ho potěšit, utěšit nebo rozveselit. Nebelung je kočka vodomilka a mívají obrovskou chuť k jídlu, nepohrdnou kdejakým pamlskem či dobrotou. Kočky se mohou dožít až osmnácti let. Mnoho majitelů Nebelung tvrdí, že se chovají jako psi. Jsou loajální k rodině, rádi sedí v klíně a nechávají se hýčkat.


Přečtěte si také:

Kočičí plemena: Americký curl ušatý jako výr

Kočičí plemena: Americký curl ušatý jako výr

Psí plemena: Bloodhound, svéhlavý stopař

Psí plemena: Bloodhound, svéhlavý stopař

Nosatý potápěč: Vodní opice z Bornea

Nosatý potápěč: Vodní opice z Bornea

 

Klíčová slova:
kočka, kočičí plemena, Nebelung
 

Články odjinud