Elektrický Hummer? Sci-Fi auto objednáte po internetu!

Elektrický Hummer? Sci-Fi auto objednáte po internetu!
Sdílej
 
Někteří řidiči považují elektrická auta za málo chlapácká a na to, co není cítit benzinem, se dívají skrz prsty. Možná ale změnili názor ve chvíli, kdy se nového pohonu dočkalo i to nejmužnější auto na světě – terénní titán jménem Hummer. Nový model přichází ve své klasické podobě extrémního SUV obřích rozměrů. Ještě nedávno by mohlo takové vozidlo jezdit ve sci-fi filmu. Dnes si elektrického a plně digitalizovaného dobyvatele terénu objednáte i přes internet domů.

 

Hummer SUV nabídne monstrózní výkon až 619 kW neboli 830 koňských sil. Pohon zajistí trojice elektromotorů. Ty jsou obecně pověstné silnou akcelerací a novinka není výjimkou – z nuly na stovku zrychlí za 3 vteřiny. Baterie pak nabízí dojezd bezmála 500 kilometrů.

To je vzhledem k rozměrům a výkonu auta vynikající výsledek. Sadu akumulátorů navíc není problém využít jako generátor energie. Můžete si do nich zapojit třeba cestovní kuchyň, uspořádat si taneční party nebo z něj klidně nabít jiné auto.

Šestikolový bitevník Hercules 6×6: Motor závoďáku a výbava do apokalypsy

Šestikolový bitevník Hercules 6×6: Motor závoďáku a výbava do apokalypsy

Hummer začíná tam, kde ostatní končí

Jak obstojí nový Hummer v terénu? Světlá výška 404 mm je skoro dvakrát vyšší než u běžných SUV. I po přechodu na elektrický pohon tak stále platí oblíbená fráze, že Hummer začíná tam, kde ostatní končí. Chcete důkaz?

Můžeme říci třeba to, že podvozek se dovede podle potřeby zvednout až o 15 centimetrů. Nebo to, že lze natáčet všechna kola najednou podle potřeby. A v posledku se sluší zmínit i schopnost krabí chůze. V takovém případě se zadní kola natočí stejně jako ta přední a auto se bude moci rychlostí až 16 km/h posouvat do boku.

Technologické novinky z digitální sféry

Hummer nabízí elektrickou revoluci pod kapotou, má však v zásobě i technologické novinky z digitální sféry. Pomocí dotykové obrazovky a mobilní aplikace můžete podrobně sledovat terénní mapy přenášené satelitním signálem. Počítač automaticky odhaduje obtížnost terénu a podle něj vypočítává reálnou spotřebu energie. Nehrozí, že jen tak zapadnete nebo vám nečekaně dojde šťáva uprostřed hor.

Elektroauto Hummer SUV: Strohý a minimalistický vzhled vrací Hummer ke kořenům •  GMC

Elektrický Hummer SUV už letos

Nový elektrický Hummer ve variantě SUV přijde do prodeje v roce 2023. Vášniví fandové se ovšem dočkají první vlaštovky už na podzim letošního roku, kdy automobilka nabídne nákladní variantu v podobě pick-upu. Cena se pohybuje okolo dvou a půl milionu korun. Přijde vám to za takovou extrémní obludu hodně nebo málo?

Elektroauto Hummer SUV: Strohý a minimalistický vzhled vrací Hummer ke kořenům •  GMC

Injekce v terénu

Toyota Land Cruiser je automobilová legenda. Nejeden řidič vám odpřísáhne, že je to nejlepší auto všech dob. Je pohodlné, luxusní, spolehlivé, bezpečné a poradí si i s těžkým terénem. Nyní bude sloužit jako první vozidlo pro rozvoz vakcín, které schválila Světová zdravotnická organizace. Zdravotníci ho využijí v rozvojových zemích hlavně pro očkování dětí.

Land Cruiser projede jakoukoli necestou a díky neskutečné spolehlivosti je jen minimální riziko, že by nedojel do cíle. V nákladním prostoru poveze speciální lednici CF 850. Ta uveze celkem 400 dávek vakcíny a kvůli nezávislé baterii ji dokáže udržet při optimální teplotě celých 16 hodin. Při jízdě se pak lednice nabíjí pomocí elektřiny vyrobené motorem.

První Land Rover: 70 let terénní legendy

První Land Rover: 70 let terénní legendy

Elektroauta na vzestupu: Chystá se velký souboj elektromobilů

Elektroauta na vzestupu: Chystá se velký souboj elektromobilů

Rikša, džíp a TATA: Čím jezdí v Africe a v Asii?

Rikša, džíp a TATA: Čím jezdí v Africe a v Asii?

 

Články odjinud