Rogue One a 10 narážek na další Star Wars

Rogue One a 10 narážek na další Star Wars
Sdílej
 
Nový film z vesmíru ságy Star Wars se odehrává chvilku před Epizodou IV a krátce po událostech, které jsme zatím viděli ve dvou a půl řadách seriálu Star Wars Povstalci. Rogue One je proto plný různých narážek. Některé jsou jasné, jiné trochu míň. Všimli jste si třeba, že…    

 

Pozor, následující výčet vám může zkazit překvapení. Jestli jste film Star Wars: Rogue One ještě neviděli, raději se vraťte později.

Saw Gerra je ostříleným bojovníkem, který se objevil v několika epizodách seriálu Star Wars: Klonové války a uvidíme ho v Povstalcích •  Disney/Lucasfilm

Saw Gerrera

Vůdce radikálních povstalců na planetě Jedha by vám mohl být povědomý. Saw Gerra je ostříleným bojovníkem, který se objevil v několika epizodách seriálu Star Wars: Klonové války. Jeho "animované kariéře" zdaleka neodzvonilo. Na začátku příštího roku ho uvidíme v nových dílech seriálu Star Wars Povstalci, který se odehrává několik měsíců až let před událostmi filmu Star Wars: Rogue One.

Dvojice agresivních mezigalaktických padouchů, kteří se v ulicích Jedhy srazí s hlavní hrdinkou Jyn, má namířeno na Tatooine, kde narazí na Luka Skywalkera •  Disney/Lucasfilm

Dr. Cornelius Evazan a Ponda Baba

Dvojice agresivních mezigalaktických padouchů, kteří se v ulicích Jedhy srazí s hlavní hrdinkou Jyn, má namířeno na Tatooine. Tam v baru v hvězdném přístavu Mos Eisley narazí na Luka Skywalkera a po vyprovokované hádce přijde jeden z nich o ruku zásluhou světelného meče Obi-Wana Kenobiho… jak už jsme viděli ve Star Wars: Epizodě IV.

Upjatý velící důstojník Impéria, který si přivlastní čerstvě dokončenou Hvězdu smrti, je po Darth Vaderovi hlavním padouchem Star Wars: Epizody IV •  Disney/Lucasfilm

Tarkin

Upjatý velící důstojník Impéria, který si přivlastní čerstvě dokončenou Hvězdu smrti, je po Darth Vaderovi hlavním padouchem Star Wars: Epizody IV. Co dělal před Rogue One (a že to nebylo pěkné) se dozvíte z knížky Tarkin.

Vůdčí osobnost Aliance povstalců Mon Mothma je nepřehlédnutelná ve Star Wars: Epizodě VI – Návratu Jediho •  Disney/Lucasfilm

Povstalci na Yavinu 4

Povstalecká základna na Yavinu 4 se ve Star Wars: Epizodě IV octne v přímém ohrožení Hvězdou smrti – stejně jako generál Dodonna, který jí velí. Rudý a Zlatý velitel povstaleckých stíhacích letek se po bitvě nad planetou Scarif zúčastní útoku na Hvězdu smrti společně s Lukem Skywalkerem. Ten má mimochodem v závěru Epizody IV označení Rudý 5 – místo v Rudé letce se pro Luka uvolnilo, protože původní pilot s označením Rudý 5 zahynul během závěrečné bitvy v Rogue One.

Vůdčí osobnost Aliance povstalců Mon Mothma (na fotce) sice v Epizodě IV chybí, ale je nepřehlédnutelná ve Star Wars: Epizodě VI – Návratu Jediho.

Mezi povstalci na základně na Yavinu IV se pohybuje senátor Bail Organa, kterého jsme dříve viděli ve filmech Star Wars: Epizoda II – Klony útočí a Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů a v seriálech Star Wars: Klonové války a Star Wars: Povstalci •  Disney/Lucasfilm

Bail Organa

Mezi povstalci na základně na Yavinu IV se pohybuje senátor Bail Organa. Adoptivního otce princezny Leii jsme dříve viděli ve filmech Star Wars: Epizoda II – Klony útočí a Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů a v seriálech Star Wars: Klonové války a Star Wars: Povstalci.

Když se Mon Mothma před Bailem Organou zmíní o jeho „Jedi příteli“, který mu hodně pomohl, mluví se o Obi-Wanu Kenobim •  Disney/Lucasfilm

Obi-Wan Kenobi

Když se Mon Mothma před Bailem Organou zmíní o jeho příteli Jediovi, který mu hodně pomohl, mluví se o Obi-Wanu Kenobim. Bail Organa pak Mon Mothmu ujistí, že pro Kenobiho pošle někoho, komu věří jako sám sobě. Tím myslí svou adoptivní dceru princeznu Leiu, jež na začátku Star Wars: Epizody IV letí právě za Kenobim.

Ohnivá planeta, kde stojí Vaderův hrad, je Mustafarr, kde Anakin Skywalker (alias budoucí Vader) svedl rozhodující souboj s Obi-Wanem Kenobim •  Disney/Lucasfilm

Darth Vader a jeho hrad na Mustafaru

Jasně, všichni jsme poznali Darth Vadera. Kdo by přehlédl nejlepšího padoucha všech dob, který se po letech konečně znovu objevil na filmovém plátně. Ale víte, že ohnivá planeta, kde stojí Vaderův hrad, je Mustafar? Ano, přesně ten Mustafar, kde Anakin Skywalker (alias budoucí Vader) svedl rozhodující souboj s Obi-Wanem Kenobim ve Star Wars: Epizodě III – Pomstě Sithů.           

"Generál Syndulla" je Hera Syndulla, nejlepší pilotka v galaxii ze seriálu Star Wars Povstalci •  Disney/Lucasfilm

Generál Syndulla

Těsně před tím, než Cassian Andor přivede za zklamanou Jynn svoji partu tuctu a více špinavců, komunikátor na povstalecké základně na Yavinu IV vyvolává "generála Syndullu". Nejde o nikoho jiného než Heru Syndullu, nejlepší pilotku v galaxii, ze seriálu Star Wars Povstalci. Její loď Ghost (Duch) se pak dá zahlédnout na přistávací ploše základny a několikrát i během závěrečné bitvy. Hera byla u toho!

(A co Kanan, Sabine, Ezra, Zeb a spol.?)

Na rušné základně je k zahlédnutí i droid Choper ze seriálu Star Wars Povstalci (vpravo) •  Disney/Lucasfilm

C-3PO a R2-D2… a Chopper!

C-3PO a R2-D2 jsou na povstalecké základně na Yavinu IV nepřehlédnutelní. Ale někdy ve stejnou dobu je na rušné základně k zahlédnutí i droid Chopper ze seriálu Star Wars Povstalci. Takže byl u toho s Herou!

(A Kanan, Sabine, Ezra, Zeb a spol. asi taky…)

Princezna Leia je nepřehlédnutelnou sladkou finální tečkou •  Disney/Lucasfilm

Princezna Leia

Princezna Leia je nepřehlédnutelnou sladkou finální tečkou, díky které film Star Wars: Rogue One plynule přelétne rovnou na začátek Star Wars: Epizody IV!

Star Wars a Avengers: Nové seriály se starými herci

Star Wars a Avengers: Nové seriály se starými herci

Zemřela princezna Leia ze Star Wars

Zemřela princezna Leia ze Star Wars

ABC VERDIKT Star Wars: Rogue One je film, který provází Síla!

ABC VERDIKT Star Wars: Rogue One je film, který provází Síla!

Star Wars: Battlefront 3 nebude! Fandové dostali zákaz

Star Wars: Battlefront 3 nebude! Fandové dostali zákaz

Rogue One Star Wars Story: Nové video a další aktuality z vesmíru Hvězdných válek

Rogue One Star Wars Story: Nové video a další aktuality z vesmíru Hvězdných válek

BB-8 na návštěvě: Ze Star Wars do NASA

BB-8 na návštěvě: Ze Star Wars do NASA

STAR WARS TÝDEN: Kdo to mluví? Zvířecí hrdinové ze Star Wars

STAR WARS TÝDEN: Kdo to mluví? Zvířecí hrdinové ze Star Wars

Han Solo ze Star Wars bude sólo

Han Solo ze Star Wars bude sólo

 

Články odjinud