Psí domov: Dlouhá cesta za páníčkem

Video se připravuje ...
Sdílej
 
S novým filmem se do kin dostává příběh o věrnosti, lásce a odvaze nejlepšího přítele člověka – psa.

 

400 mil, to je přibližně 650 kilometrů. A přesně tak daleko od domova se souhrou náhod ocitá Bella. Má jediný cíl: Najít cestu ke své milující rodině. Problém je, že si nezavolá taxíka, ani nekoupí lístek na vlak. Bella je totiž pes a vzdálenost musí překonat po vlastních tlapkách, s pomocí přirozené inteligence a mít při tom trochu štěstí. V americké divočině Rocky Mountains, kterou prochází, na ni číhá spousta nebezpečí – a nečekaní přátelé.

Pes a kočka

Psí domov slibuje kvalitní rodinnou zábavu nejen pro příznivce psů. Bellina cesta je především poutavým dobrodružstvím, ve kterém nechybí silné emoce a překvapení. Dovedete si třeba představit, že by se pes skamarádil s pumou? A přesně to se stane, když Bella čelí přesile agresivních kojotů. A pak, že psi a kočky nemohou být kamarádi! Podobných nečekaných situací si užijete do sytosti. Bella se promění i v záchranářského psa anebo v pěkně lstivého zlodějíčka při kradení jídla z obchodů.

Původně útulkový pes s fi lmaři skvěle spolupracoval •  Falcon

Skutečná Bella

Zatímco puma ve filmu je vytvořena v počítači, Bella je skutečný pes jménem Shelby. Jde o křížence rotvajlera a její věk se odhaduje na tři roky. S jistotou to nikdy nikdo nezjistí, protože Shelby žila na jednom ze smetišť v americkém státě Tennessee. Tam ji odchytila policie a umístila ji do útulku pro pejsky bez domova, ve kterém ji našli filmaři.

Dobrý konec

Zvídavost, učenlivost, přátelskost a dobrá povaha udělaly ze Shelby jasnou hvězdu. Svoji roli ve filmu splnila dokonale. Možná se teď ptáte, co se s ní stalo po natáčení. Nevrátila se do útulku, ale stala se psem, který svojí přátelskou povahou pomáhá postiženým a opuštěným lidem. Shelby stejně jako filmová Bella nakonec našla svůj domov.


Psí domov

Psí domov je příběh o dlouhé cestě za páníčkem •  Falcon

Režie: Charles Martin Smith

Hrají: Shelby, Bryce D. Howard, Ashley Juddová, Jonah Hauer-King, Alexandra Shippová

Premiéra: 24. ledna 2019


Psí spisovatel W. B. Cameron

Režisér Charles Martin Smith, od kterého možná znáte dvojici filmů Můj přítel delfín, zpracovává v Psím domovu úspěšnou knihu W. Bruce Camerona. Vyšla i v českém překladu, a jestli se vám zalíbí, můžete v Cameronově tvorbě o pejscích pokračovat třeba knihami Psí cesta nebo Psí poslání.


Pes je přítel člověka: Slavní psí filmoví tuláci

Pes je přítel člověka: Slavní psí filmoví tuláci

Psí plemena: Čau čau, červený lev s modrým jazykem

Psí plemena: Čau čau, červený lev s modrým jazykem

Kočičí plemena: Siamská krasavice

Kočičí plemena: Siamská krasavice

Klíčová slova:
film, pes, příroda, zvíře, zábava, Psí domov
 

Články odjinud