Noví X-Meni: Proč je musíš vidět?

Noví X-Meni: Proč je musíš vidět?
Sdílej
 
Film X-Men: Dark Phoenix míří do kin. Musíš ho vidět? Není to sice novinka tak úplně od Marvelu, ale několik dobrých důvodů se najde!

 

Po úspěchu Avengers zaplnily celou naši dimenzi filmy s komiksovými superhdiny. Soubojů superhrdinů není nikdy dost, i když ne na všechny můžeme mít někdy dost času. Sotva jsme rozdýchali Avengers: Edngame, čeká nás Spider-Man: Daleko od domova. Ale mezitím byste měli vidět nové X-Meny: Dark Phoenix. Tady je několik důvodů proč.

Nejslavnější příběh X-Menů (znovu) ve filmu


Dark Phoenix je název komiksové ságy, která vyšla i v češtině a která patří k nejslavnějším a nenapínavějším příběhům X-Menů. První pokus udělat z ní akcí nadupaný film proběhl už před několika lety. Jenže X-Men: Poslední vzdor nepatří mezi nejpovedenější a nejoblíbenější filmy s hrdinnými mutanty. Prostě se zas tak moc nepovedl. Tohle je druhá šance. Jean Grey ovládne neznámá a smrtící vesmírná síla. Mladá členka týmu se stává nejmocnější a nejnebezpečnějších mutantů. Může to vůbec dopadnout dobře?

Video se připravuje ...

Nový trailer na film X-Men: Dark Phoenix • Zdroj: 20th Century Fox

Co následuje po Apokalypse? 


X-Meny jsme mohli naposledy vidět ve filmu X-Men: Apocalypse. Dlouholetý spojenec týmu Magneto tehdy podlehl vábení zákeřného padoucha. Chtěl udělat ze světa lepší místo - pro všechny mutanty. Nakonec se padouchovi vzepřel. A místo toho založil komunitu, která má být pro mutanty něco jako bezpečné útočiště. Ze samotných X-Menů se mezitím stal plnohodnotný superhrdinský tým a pomáhají se vším, na co nikdo jiný nestačí. Co se stane, až se cesty X-Menů a "odpadlíka" Magneta znovu střetnou?

Film X-Men: Dark Phoenix je poslední šance vidět X-Meny v současné podobě •  CinemArt

Konec superhrdinské ságy


Film X-Men: Dark Phoenix je koncem superhrdinské ságy, která začala před osmácti lety X-Meny. Neříkejte, že jste neviděli aspoň pokračování X-Men 2, X-Men: Poslední vzdor, X-Men Origins: Wolverine, Wolverine, X-Men: První třída, X-Men: Budoucí minulost nebo X-Men: Apokalypsa. Nejnovější film přímo navazuje hlavně na tři poslední a naposledy v něm uvidíme X-Meny v takové podobě, v jaké je teď dobře známe. Filmová práva na postavy a jejich příběhy se vrátily zpátky studiu Marvel, takže v budoucnu se můžeme těšit na setkání nových X-Menů s Avengers.

Video se připravuje ...

X-Men: Dark Phoenix - trailer na film • Zdroj: CinemArt

Přijdou Noví mutanti


X-Meni, jak je známe, sice končí, ale Dark Phoenix není úplně posledním filmem s hrdinnými mutanty. Příští rok by se měli objevit v kinech New Mutants - Noví mutanti. To je úplně nový superhrdinský tým X-Menů. Jeho příběhy vycházely ve stejnojmenné komiksové sérii. Je to poslední film dokončený studiem 20th Century Fox předtím, než se práva na postavy a příběhy vrátily Marvelu. Původně měl mít premiéru ještě letos. Bude nějak navazovat na X-Men: Dark Phoenix? A můžeme se těšit na nějakou titulkovou scénu? Dočkáme se náznaku, co bude s X-Meny dál? To byste chtěli vědět, co? My taky! Proto musíme nové X-Meny vidět.


X-Meni a Avengers: Proč se ještě neobjevili v jednom filmu?

X-Meni a Avengers: Proč se ještě neobjevili v jednom filmu?

Spider-Man: Daleko od domova – Nový trailer přímo navazuje na Avengers: Endgame

Spider-Man: Daleko od domova – Nový trailer přímo navazuje na Avengers: Endgame

Avengers: Endgame - Odpovědi na největší otázky z filmu

Avengers: Endgame - Odpovědi na největší otázky z filmu

 

Články odjinud