Co znamenají bonusové titulkové scény ve filmu Shazam!?

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Shazam! sice není film studia Marvel, přesto si nenechal ujít příležitost. Během závěrečných titulků se objevují dvě bonusové scény. Co znamenají? To vám hned vysvětlíme.

 

Studio Marvel má dlouho tradici bonusových titulkových scén, které někdy napovídají, co nás bude čekat v příštím filmu a jindy jsou jenom závěrečným vtipem. Shazam! není film studia Marvel. Vznikl podle komiksů vydavatelství DC (stejně jako Batman, Wonder Woman, Aquaman, Liga spravedlnosti nebo Sebevražedný oddíl). A filmy podle komiksů vydavatelství DC se závěrečným bonusovým scénám dlouho vyhýbaly. Ale to už neplatí.

Shazam! a magie závěrečných titulků

V závěrečných titulcích filmu Shazam! se odehrávají dvě bonusové scény. První scéna probíhá během titulků, druhá až na úplném konci. Následuji spoilery: jestli si nechcete zkazit překvapení, přestaňte číst a vraťte se pouzději.

Shazam! versus dr. Sivana: Už víme, kdo vyhrál v prvním kole •  Vertical Ent.

První bonusová scéna naznačuje, co by se mohlo dít v pokračování filmu, na kterém už se začalo oficiálně pracovat. Zloduch dr. Thaddeus Sivana je zavřený ve vězení. Zuřivě čmárá po zdech a s pomocí sedmi magických symbolů se snaží znovu získat přístup ke Skále věčnosti. Potom uslyší neznámý hlas a v okně zahlédne stvoření, které připomíná stonožku. Tahle potvůrka už byla předtím krátce k vidění ve Skále věčnosti. Je to zloduch Mr. Mind, který v Shazamových komiksech spojil síly s dr. Silvanou a padoušským týmem Monstrózní společenství zla (první díl právě vychází v češtině).

Druhá bonusová scéna je vtípek, který se odkazuje na Aquamana. Billy/Shazam! a jeho kamarád Freddy se dál snaží zjistit, co všechno Shazam! dovede. Umí mluvit s rybami?

>Souboj superhrdinů: Rozhodni, kdo je nejlepší!


Captain Marvel: Co znamenají titulkové scény na konci filmu

Captain Marvel: Co znamenají titulkové scény na konci filmu

Aquaman: Co znamená scéna v titulcích?

Aquaman: Co znamená scéna v titulcích?

Captain Marvel: Tajemství zrušené titulkové scény odhaleno

Captain Marvel: Tajemství zrušené titulkové scény odhaleno

Záhada čínského plakátu k Avengers: Endgame

Záhada čínského plakátu k Avengers: Endgame

 

Články odjinud