Aquaman: Nový vládce Atlantidy

Aquaman: Nový vládce Atlantidy
Sdílej
 
Schyluje se k válce mezi světem na souši a pod hladinou moří. Zabránit jí může jen jediný superhrdina!

 

Aquaman není možná nejslavnější superhrdina všech dob, rozhodně byste ho ale neměli podceňovat. Je jedním z nejdůležitějších členů Ligy spravedlnosti, neotřesitelnou stálicí stáje DC Comics a jen těžko byste hledali většího podmořského drsňáka. Na stříbrném plátně se poprvé objevil před dvěma lety ve filmu Batman vs. Superman a svou roli si zopakoval v loňské Lize spravedlnosti. Teď se dočká vlastního snímku.

Člověk, nebo Atlanťan?

Nový film o oblíbeném superhrdinovi odhaluje životní příběh Aquamana. Nemusíte se proto bát, pokud jste jeho komiksy ještě nečetli – tady se dozvíte vše podstatné. Aquaman se narodil pod občanským jménem Arthur Curry jako syn hlídače majáku a královny bájné podmořské Atlantidy. Pod hladinou se proto dovede pohybovat stejně rychle jako na zemi a podle prastarých zákonů by se měl stát novým králem Atlantidy.

Aquaman se plaví do kin •  Warner Bros.

Aquaman ve válce

Arthurovi se ale do kralování podmořskému světu moc nechce. Situace se změní až ve chvíli, kdy na trůn usedne jeho bratr Orm. Ten se rozhodne, že spojí všech sedm podmořských království a společně pak zaútočí na svět na souši. Proč tolik touží vyhlásit válku lidem? Věří, že se znečišťováním oceánů snaží zničit Atlantidu a zbavit bájné podmořské bytosti jejich majestátu.

Aquaman se plaví do kin •  Warner Bros.

Souboj bratrů

Válku může odvrátit jedině Arthur - Aquaman, jenže ten si příliš nevěří. Má pocit, že kvůli svému částečně pozemskému původu nemá právo žít a vládnout Atlantidě. Přesvědčí ho až půvabná Mera, dcera jednoho z velkých podmořských vládců a válečníků. Aby mohl zachránit svět před zdrcujícím konfliktem, který by nepochybně stál miliony životů lidí i Atlanťanů, vrátí se Aquaman do svého království a vyzve na souboj bratra Orma.

Aquaman se plaví do kin •  Warner Bros.

Život pod vodou

Film Aquaman vás kromě jiného okouzlí úžasnou atmosférou podmořského království. Atlantida vznikla podle fiktivní komiksové historie už před 65 miliony let, a to jako zemský kontinent. Vybudovala ji pokročilá mimozemská rasa, která na naší planetě lovila dinosaury. Asi víte, že éra dinosaurů skončila s pádem asteroidu. Věděli jste ale také to, že to byl konec pozemské Atlantidy? Náraz poslal celý světadíl na dno oceánu. Od té doby žijí Atlanťané ve své podmořské říši. A pokud nedojde skutečně k válce s lidmi, budou v ní žít ještě další miliony roků.


Aquaman

Režie: James Wan

Hrají: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Nicole Kidman, Dolf Lundgren

Premiéra: 13. prosince 2018

Video se připravuje ...

Aquaman připluje do kin v prosinci 2018 • Zdroj: Vertical Ent.

Opravdová Atlantida

Bájný potopený kontinent nevznikl v komiksu. Ve skutečnosti má mnohem starší původ, který sahá až do starého Řecka. Poprvé o Atlantidě ve svých dílech hovoří filosof Platón. Tvrdí, že za Gibraltarským průlivem ležel před deseti tisíci lety obrovský ostrov. Vládl mu bůh moří Poseidón, ale po zemětřesení se ponořil pod hladinu oceánu. Atlantida byla nesmírně bohatá a rozvinutá. Lidé zde měli dostatek jídla, čistou vodu rozváděli do domů pomocí systému propracovaných kanálů a stavěli krásné chrámy z černých a bílých kamenů. Platónova legenda začala v průběhu let žít vlastním životem a stal se z ní jeden z nejznámějších mýtů všech dob.


Aquaman a Atlantida: Mýtus nebo skutečnost?

Aquaman a Atlantida: Mýtus nebo skutečnost?

Aquaman: 6 tajemných tváří superhrdiny, které neuvidíte

Aquaman: 6 tajemných tváří superhrdiny, které neuvidíte

Aquaman: Co znamená scéna v titulcích?

Aquaman: Co znamená scéna v titulcích?

Spider-Man: Paralelní světy - Co znamenají poslední scény po titulcích?

Spider-Man: Paralelní světy - Co znamenají poslední scény po titulcích?

Bumblebee: Transformers nejsou jen pro kluky!

Bumblebee: Transformers nejsou jen pro kluky!

 

Klíčová slova:
film, atlantida, DC Comics, zábava, Aquaman
 

Články odjinud