Lego příběh 2: Herní zábava podle filmu

Lego příběh 2: Herní zábava podle filmu
Sdílej
 
Hranatí hrdinové hravě vyhrávají ve videohře podle nejnovějšího filmu Lego příběh 2!

 

Nikdo z nás se nemůže pochlubit, že přežil zničení svého světa mimozemšťany DUPLO, chodil si povídat s Batmanem a běhal se stádem talentovaných raptorů, kteří umí pilotovat vesmírnou loď. Nikdo z nás totiž není Emmet Brickowski. V pokračování filmového Lego příběhu nejen, že přežije konec světa a potká všechny zmíněné postavy, ale pomůže ten samý svět znovu vybudovat. A teď ta dobrá zpráva: Emmerem můžete být ve videohře podle toho samého filmu. Na vlastní kůži prožijete mnohem víc, než filmový příběh.

Lego kostky v akci

Zatímco film má kolem 97 minut a pokaždé se odehraje stejně, videohra vydrží dlouhé hodiny a je v ní mnohem více obsahu, než ve filmu. S Emmetem (nebo Lucy, Batmanem a dalšími hratelnými postavami) máte tedy to štěstí, že každou filmovou lokaci uvidíte v mnohem větším detailu. Už třeba jen Apocalypseburg ze začátku filmu je ve hře propracovanější, můžete ho prozkoumávat a procházet pouštní krajinu kolem jeho hradeb klidně dvě hodiny. Stejně tak události v asteroidovém poli a na dalších místech, trvají mnohem déle.

Emmet je mistr stavitel •  Warner Bros.

Malé velké příběhy

To neznamená, že by to byla nuda k uzoufání. V porovnání s předchozími videohrami Lego ale autoři sáhli po otevřeném světě, který naplnili vedlejšími úkoly. Sice je nemusíte plnit, ale když to zkusíte, dozvíte se spoustu malých příběhů, které rozšíří osudy filmových postav – zjistíte třeba, jak se to má s těmi apokalyptickými kočkami anebo, proč havaroval kosmonaut Benny na asteroidu.

Hustěnka patří k nejoblíbenějším postavám LEGO příběhu •  Warner Bros.

Všichni najednou

Kdo by ale čekal, že s ním hra projde otrocky krok po kroku filmový příběh, ten bude zklamán. Už jen kvůli tomu, že hrdiny můžete kdykoliv změnit a používat jejich speciální údery v soubojích s DUPLO bojovníky. Nové hrdiny odemykáte postupem času v závislosti na jejich objevení a nalezení speciálních artefaktů. A právě artefakty jsou klíčové i v druhém režimu, který se filmovýn událosten razantně vzdaluje.

LEGO příběh 2 jako videohra: Film se pokaždé odehraje stejně, ale videohra ne - a navíc vydrží dlouhé hodiny •  Warner Bros.

Mistr starosta

Emmet je mistr stavitel – umí z kostek rychle stavět stroje a budovy. A právě to mu pomůže, když v druhé části hry začne hledat stavební kostičky, plnit jednoduché mise a postupně stavět svoje vlastní městečko plné normálních obyvatel. Na zelené louce tak společně s Emmetem budete stavět vlastní verzi Bricksburgu. A to není záležitost na pár minut, ale klidně i na deset a více hodin.

Díky LEGO Movie 2 The Videogame zjistíte třeba, proč přesně havaroval kosmonaut Benny na asteroidu •  Warner Bros.

Lego na druhou

Videohra The Lego Movie 2 Videogame je interaktivní počítačové Lego tak, jak ho máme rádi. Nejen, že odhaluje filmový příběh z trochu jiného pohledu, ale navíc jde o kreativní, vtipnou a barevnou zábavu, která má potenciál bavit dlouhé hodiny nejen vás, ale i vaše rodiče. A jestli tomu nevěříte, tak jim zkuste ukázat jednu z předchozích Lego her. Vsaďte se, že v nich najdou zalíbení.


Lego hry od TT

Britské studio Travellers Tales vydalo roku 2005 hitovku Lego Star Wars, vtipnou, svižnou a zábavnou akční hru na motivy slavných filmů předělaných do kostiček Lega. Úspěch byl enormní a videohry se značkou Lego vstoupily do nového tisíciletí s velkým ohlasem. Ti samí autoři se podepsali i pod lego variace na Indiana Jonese, Harry Pottera, Batmana, Pána prstenů a další slavné filmy. Jestli jste o nic neslyšeli, tak vám doporučujeme je zpětně vyzkoušet – i ty nejstarší jsou přes svůj věk hodně zábavné!


Začínáme s Lego Worlds: Postav si svůj svět

Začínáme s Lego Worlds: Postav si svůj svět

Reportáž z porodnice minifigurek: „My jsme všichni Lego.“

Reportáž z porodnice minifigurek: „My jsme všichni Lego.“

Avengers: Endgame - 32 skvělých plakátů hlavních hrdinů

Avengers: Endgame - 32 skvělých plakátů hlavních hrdinů

Nové číslo časopisu ABC 7/2019: Shazam!

Nové číslo časopisu ABC 7/2019: Shazam!

Video: Velké dětské testování LEGO City

Video se připravuje ...

ABC TV: Velké dětské testování LEGO City • Zdroj: ABC


 

 

Články odjinud