Marvel se rozchází se Spider-Manem! Co bude dál?

Marvel se rozchází se Spider-Manem! Co bude dál?
Sdílej
 
Studio Marvel se nebude podílet na dalších filmech se Spider-Manem a pavoučí muž bude chybět v příštích marvelovských filmech. Takže, co bude dál?

 

Spider-Man: Daleko od domova navázal na Avengers: Endgame, vydělal více než 1,1 miliardu dolarů a stal se nejůspěšnějším filmem studia Sony. To vše hlavně díky tomu, že se na filmu podílelo studio Marvel. O to větším šokem je zpráva, že se teď Marvel se Spider-Manem rozchází, nebude se podílet na jeho dalších filmech a Spidey bude chybět v příštích filmech Fáze 4.

Rozchod se Spider-Manem, ale proč?

Spider-Man, jeho příběhy i jejich další hrdinové pochází ze stránek komiksů vydavatelství Marvel Comics. V roce 1999 koupilo práva na jejich filmové zpracování studio Sony. Vydavatelství Marvel Comics se tehdy vzpamatovávalo z bankrotu. O plánech na vlastní filmové studio si zatím mohlo nechat zdát. Iron Man měl premiéru až o skoro 10 let později.

Video se připravuje ...

Spider-Man: Daleko od domova - trailer s českým dabingem • Zdroj: Falcon

Po úspěchu Avengers a nového modelu filmů studia Marvel, díky kterému se hrdinové potkávají napříč různými filmy, se situace změnila. Studio Marvel (jeho vlastník Disney) a studio Sony dospěli k přelomové dohodě: studio Marvel bude pomáhat s filmy se Spider-Manem a na oplátku může tuto postavu využít ve svých vlastních filmech jako Captain America: Občanská válka nebo Avengers: Infinity War.

K právě probíhajícímu rozchodu Marvelu se Spider-Manem dochází, protože studio Disney chtělo 50% tržeb ze "samostatných" filmů se Spider-Manem. Sony mělo dosud nárok na celých 100% a nechce na tom nic měnit - a zdá se, že se na tom ani nic měnit nebude.

Spider-Man: Ve filmu poprvé od Marvelu •  Falcon

Marvel a Sony mají problém

Co bude dál? Hrdinové Marvelu se už se Spideym znovu nesetkají.

Studio Marvel má problém, protože v několika svých posledních filmech postavilo Spider-Mana do středu svého filmového vesmíru. Ve filmu Daleko od domova bylo dokonce naznačeno, že je Spider-Man nástupcem Iron Mana. Marvel se může pokusit přejít Spideyho absenci mlčením, ale řev zklamaných fanoušků na internetu začíná být už teď ohlušující.

Video se připravuje ...

Spider-Man: Daleko od domova - český trailer s titulky • Zdroj: Falcon

Studio Sony má taky problém. Největších úspěchů se Spider-Manem nedosáhlo jen tak samo od sebe. Sony se zřejmě o to rychleji pokusí spojit Spideyho s úspěšným Venomem, Morbiem, jehož samostatný film právě vzniká, nebo jiným hrdinou či zloduchem. Jenže ať už si vybere kohokoliv, nad každým se bude vysoko tyčit stín veleoblíbených Avengers.

Ale zbývá ještě jedna možnost - že se studia nakonec přece jen ještě nějak domluví. Když měli v roce 2012 premiéru první Avengers, bylo naprosto nemyslitelné, že by se někdy mohli se Spider-Manem setkat. Za čtyři roky se stal korporátní/filmový zázrak. Čas je na naší straně.

Spider-Man se vrací do dalších filmů Marvelu

Spider-Man se vrací do dalších filmů Marvelu

Co znamenají titulkové scény filmu Spider-Man: Daleko od domova?

Co znamenají titulkové scény filmu Spider-Man: Daleko od domova?

Spider-Man, pavouci a bakterie: Co mají společného? Všichni umí vyrábět pavučiny!

Spider-Man, pavouci a bakterie: Co mají společného? Všichni umí vyrábět pavučiny!

 

Články odjinud