Juniorfest: Tipy na nej filmy festivalu online

Juniorfest: Tipy na nej filmy festivalu online
Sdílej
 
Na přímé přenosy filmového festivalu Juniorfest Live, které skončily 12. listopadu, navazuje možnost podívat se na to nejlepší, co dnešní svět filmu pro děti a mládež nabízí. Vybrali jsme pro vás filmy, které určitě stojí za to vidět.

 

V letošní online nabídce Juniorfestu najdete vedle filmových novinek také hity z minulých let festivalu. Jsou mezi nimi filmy pro romantiky, pro fotbalové fanoušky, milovníky létání, příběh o outsiderech a těch oblíbených nebo o trablech, do kterých se můžete dostat, když je vám 15 let. Filmy najdete od 13. do 22. listopadu na www.juniorfest.cz nebo www.dafilms.cz. A tady je malá ochutnávka z letošního programu:

Max a já

Středoškolák Geordie se zamiluje do dívky od vedle, kterou vídá za oknem. Záhy však zjišťuje, že on je jediný, který dívku může vidět – zemřela totiž před rokem na cystickou fibrózu, která postihuje dýchací ústrojí a nedá se vyléčit. Geordiemu chvíli trvá, než mu vůbec dojde, že se zamiloval do ducha, ale jakmile společně navážou kontakt, tajemná Max ho požádá, jestli by jí nepomohl splnit seznam přání. Americký film pro romantiky má české titulky.

Falkoni

Každé léto se na Vestmanských ostrovech koná velký fotbalový turnaj pro děti. Letos se svým týmem přijíždí i desetiletý Jón, aby tu zjistil, že na sebe dokáže vzít mnohem větší odpovědnost, než by si kdy předtím představil. Když se totiž stane svědkem toho, jak Ívara z týmu soupeře hrubě bije jeho otec Tóti, změní se jinak bezstarostný a dobrodružný fotbalový turnaj v dramatickou záchrannou misi. Islandský film je přeložen do češtiny.

Na křídlech starého letounu

Třináctiletý Yotam miluje letadla a létání. Když společně se spolužačkou najde na vrakovišti starý válečný letoun, rozhodne se, že ho opraví. To však musí utajit před svou mámou, která letadla nesnáší. Navíc nemá tolik zkušeností, aby to zvládli s kamarádkou pouze ve dvou. Na pomoc jim ale přijde bývalý pilot Morris. Společně chtějí letoun zprovoznit, aby ho mohli předvést na každoroční letecké show. Izraelský film je přeložen do češtiny.

Naivní mladé srdce

Po jedné párty se otloukánek Lenni vyspí s krásnou Kiirou. Když zjistí, že Kiira je těhotná, záhy vystřízliví. Oba dva vyrostli v neúplných rodinách, a tak se nesourodý pár rozhodne dítě si ponechat. Zatímco Kiira dospívá spolu s postupujícím těhotenstvím, Lenni začne vyhledávat otcovský vzor u vůdce extremistické strany Janneho. Empatický portrét nelehkého dospívání v dnešním Finsku. Film v koprodukci Finska, Nizozemska a Švédska má české titulky.

Psychobitch

Patnáctiletá Frida se chce stát outsiderem třídy. Marius je její vrstevník a pro úspěch dělá vše, co může. Když mají trávit čas po škole společným učením, Marius se neubrání touze ukázat všem, jak je úžasný. Frida se však nemíní nechat poučovat. Jejich společné doučování se tak stane katalyzátorem vzájemného, už tak turbulentního vztahu. Hádky s Fridou jsou však pro Mariuse něčím nepoznaným – vzrušením i výzvou. Norský film má české titulky.

Jak si filmy koupit?

Filmy jsou k dispozici na www.juniorfest.cz a www.dafilms.cz od pátku 13. listopadu do neděle 22. listopadu 2020 včetně. Cena za streamování jednoho titulu je 49 Kč. Částku lze uhradit pouze online, a to buď bankovním převodem nebo platební kartou po zvolení konkrétního filmu.

Na co dívat v karanténě? Nejlepší seriály pro děti a teenegery

Na co dívat v karanténě? Nejlepší seriály pro děti a teenegery

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

10 nejlepších filmů, které si zamilujete

10 nejlepších filmů, které si zamilujete

 

Články odjinud