Juniorfest: Filmy, dokumenty a zábava online

Juniorfest: Filmy, dokumenty a zábava online
Sdílej
 
Tradiční filmový festival pro děti a mládež Juniorfest se přesouvá do online prostoru. Festival se v Plzeňském kraji koná už od roku 2008. Letos se ale kvůli koronaviru nemohou filmoví fanoušci osobně potkat. Organizátoři festivalu vzkazují: Zábavy bude dost i online a ještě něco navíc.

 

Startuje se 6. listopadu – a to živými přenosy ze studia. Tzv. Juniorfest live nabídne zájemcům přednášky z filmového světa, setkání s osobnostmi dětského filmu, dokumenty, filmy nebo worskopy. Na jednom z nich si pod odborným dohledem můžete na mobil natočit film.

Juniorfest live

Během Juniorfest live můžete denně od 16:00 do 18:00 hodin sledovat na stránkách www.juniorfest.cz živá vysílání. Festivalové studio vznikne v plzeňském DEPO2015 a nabídne kromě workshopů, zajímavých setkání také živý chat, filmy a dokumenty.

Premiéru bude mít na Juniorfestu animák Mlsné medvědí příběhy •  archiv Juniorfest

Těšit se můžete třeba na animovaný seriál Kosmix nebo kreativní sérii Herní slabikář. V premiéře se bude promítat také film pro mladší publikum Mlsné medvědí příběhy. Z dokumentů pro starší nabízí organizátoři např. Offline o čtyřech teenagerech, kteří si zkusili žít týden bez internetu. Juniorfest live bude od 6. do 12. listopadu.

Juniorfest: Natočte animák, sledujte filmy a debaty s herci

Juniorfest: Natočte animák, sledujte filmy a debaty s herci

Juniorfest online

Současně s živými přenosy ze studia poběží Juniorfest online, kde bude možné od 13. do 22. listopadu sledovat vybrané filmy. Z pohodlí domova si můžete vybírat z 20. filmů se světa i Česka. Najdete mezi nimi např. norský snímek pro mládež Psychobitch, islandský film o dětském fotbalovém týmu Falkoni, americký snímek Max a já nebo izraelský Na křídlech starého letounu.

Českou produkci v online nabídce Juniorfestu zastoupí dvě pásma animovaných filmů Studia Bratři v triku, které letos slaví 75 let od svého vzniku. A milovníci animáků si mohou užít třeba Kostkovaného Ninju a Detektiva od vedle.

Na milovníky animáků čeká seriál Kosmix •  archiv Juniorfest

Program Juniorfestu live najdete na stránkách www.juniorfest.cz. Od pátku 13. listopadu na nich bude možné zakoupit vybrané filmy. Ty najdete také na www.dafilms.cz. Cena za streamování jednoho snímku bude 49 korun. Částku lze uhradit pouze online, a to buď bankovním převodem nebo platební kartou po zvolení konkrétního filmu.

Juniorfest: Tipy na nej filmy festivalu online

Juniorfest: Tipy na nej filmy festivalu online

Nejlepší dokumenty pro děti a teenagery

Nejlepší dokumenty pro děti a teenagery

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

 

Články odjinud