Kopačky hvězd: hadráky nahradily kosmické modely

Kopačky hvězd: hadráky nahradily kosmické modely
Sdílej
 
Kopačky hvězd: hadráky nahradily kosmické modely V čem dnes "létají" po trávnících Lionel Messi, Cristiano Ronaldo a Tomáš Rosický?

Zapomeňte na kožené černé kopačky. Ty jsou dnes leda v učebnicích fotbalového dějepisu stejně klasické "hadráky" s půvabným žlutým proužkem. Fotbalovému obutí dnes vládnou křiklavé barvy a supermoderní technologie.

Nejlepší světová esa, která baví miliony fanoušků po celém světě a zvedají nás svými kousky z pohodlného křesla před televizní obrazovkou, mají na nohou ultralehké a většinou nepřehlédnutelné modely z dílen známých firem.

Nejlehčí na světě

Lionel Messi

Věk: 23

Klub: FC Barcelona

Národnost: Argentina

Kopačky: F50 ADIZERO

Popis: Model F50 adiZero se pyšní tím, že je nejlehčí na světě. Jedna kopačka váží pouhých 165 gramů. "Hráči jako Messi si neustále přáli, aby jim kopačky umožnily být ještě rychlejší a mrštnější, tak jsme se rozhodli, že vyrobíme lehké kopačky s využitím nejlepších technologických postupů," vysvětlil Aubrey Dolan ze společnosti adidas.

Doporučená cena: 5 299 Kč

Co o nich říká: Fascinuje mě, jak jsou tyhle kopačky lehké. Skoro je necítím na nohou. Důležitou součástí mojí hry je rychlost na hřišti. Doufám, že díky nejlehčím kopačkám na světě budu v důležitých zápasech ještě rychlejší a výkonnější.

Ve znamení rychlosti

Cristiano Ronaldo

Věk: 26

Klub: Real Madrid

Národnost: Portugalsko

Kopačky: CR SAFARI MERCURIAL VAPOR SUPERFLY III

Popis: Model, jenž obouvá Cristiano Ronaldo, hledal inspiraci ve zlatých a ultralehkých tretrách Michaela Johnsona. Kopačky jsou vyrobeny z materiálu tenkého jako papír – pevnost mu dodávají vlákna s vysokou nosnou silou. Obdobně fungují lana visutých mostů. Revoluční postavení a stavba kolíku ukázala, že s těmito kopačkami snížíte čas na dvaceti metrech o tři procenta.

Doporučená cena: 8 990 Kč

Co o nich říká: "Ze všeho nejdůležitější je podle mě získat rychlost hned při prvních krocích. Musíte si ji ale udržet i v kličkách při obcházení soupeřů. Tyhle kopačky mi pomáhají s obojím, takže mi dovolují rychle překonat soupeře a vytvořit si velmi dobré a výhodné střelecké příležitosti."

S ananasem na hlavě: nejšílenější fotbalové účesy

S ananasem na hlavě: nejšílenější fotbalové účesy

Jako žralok

Tomáš Rosický

Věk: 30

Klub: Arsenal

Národnost: Česko

Kopačky: PUMA POWERCAT 1.10

Popis: Kopačky mají po stranách "žraločí žábry", které slouží pro vylepšení razance střel. Žábry dodávají míči v době střely energii a ten je od nohy doslova katapultován. Lepší kontrolu při vedení balonu potom zajišťuje boční šněrování. Tomáš Rosický si pochvaluje i jejich nepromokavost. "Dřív jsem měl často mokré ponožky a hrozily puchýře. Tenhle problém teď nemám," řekl kapitán českého nároďáku. Nejnovější provedení kopaček si poprvé vyzkoušel v mezinárodním zápase s Lichtenštejnskem v Českých Budějovicích.

Doporučená cena: 4 990 Kč

Co o nich říká: "Jsem hrozně rád, že si Puma vybrala pro spolupráci zrovna mě. Když jsem tyhle kopačky poprvé vyzkoušel při tréninku, strašně jsem se těšil, až je obuji v zápase. Vyzkoušel jsem už hodně typů, ale vždy mi v nich jezdila noha, což nemám vůbec rád. Teď tohle vůbec necítím a mám díky tomu na trávníku možnost maximálního záběru."

Věrnost nade vše: ulítlí fotbaloví fandové

Věrnost nade vše: ulítlí fotbaloví fandové

Rozvášnění hráči a pomatení fanoušci: největší průšvihy v Lize mistrů

Rozvášnění hráči a pomatení fanoušci: největší průšvihy v Lize mistrů

Autor

Václav Hanzlík

Klíčová slova:
fotbal, kopačka, Fotbal na Heureka.cz
 

Články odjinud