S ananasem na hlavě: nejšílenější fotbalové účesy

S ananasem na hlavě: nejšílenější fotbalové účesy
Sdílej
 
Brát vrcholový fotbal pouze jako sport by bylo naivní. Je to showbyznys, ve kterém o slávě rozhodují nejenom schopnosti, ale zároveň i image!

René Higuita
Atlético Nacional, Real Valladolid

Nepředvídatelný gólman. Výstřední a šílený. Jeho vlasy byly tak bláznivé jako jeho škorpioní zákrok nebo pokus prokličkovat se mezi kamerunskými útočníky. Higuitu jedni zbožňovali, jiní odsuzovali. Lidi bavil i štval. Ale každý si jeho zápas užíval. Nebál se hrát na riziko. Higuita vnesl do světa fotbalu zábavu. "Jsem tak trochu blázen," říkal o sobě. "Stejně jako géniové. Ti taky byli šílení," našel přirovnání.

Taribo West
Auxerre, Inter, AC Milán

Každý mu o jeho účesu mohl říkat cokoliv. Mohli jste se mu smát. Mohli jste na něj ukazovat prstem. Ale Taribu Westovi to bylo jedno. Vůbec si nelámal hlavu tím, co si o něm druzí myslí. Byl svůj. I proto nikdy nedal na módní trendy a po celou kariéru nosil tento skvostný a naprosto originální střih.

Ronaldo
Barcelona, Inter, Real Madrid, AC Milán

Tolik branek, kolik vstřelil Ronaldo, málokterý fotbalista za svou kariéru stihne. Mohl jich přidat daleko víc nebýt zranění, kvůli kterému letos ukončil kariéru. Ronaldo se však neumisťuje vysoko pouze v žebříčcích střelců, ale také podivných úcesu. Ten nejhorší měl na MS 2002, kde ovšem vystřílel Brazilcům titul.

Marouane Fellaini-Bakkioui
Everton

Má asi nejznámější účes v anglické lize, o který ho chtěli spoluhráči nemilosrdně připravit. Fellainiho zahnali do kouta, pustili strojek a vše natáčeli na kameru. Dvoumetrový fotbalista se ale ubránil. A pak se tomu všichni zasmáli. Těžko říct, zda by se Fellaini smál, kdyby se spoluhráčům pekelný plán vydařil.

Jason Lee
Charlton, Nottingham, Watford, Peterborough

Asi neexistuje mnoho fotbalistů, o jejichž vlasech by zpívali fanoušci. Jason Lee to v devadesátých letech zažil. Každý zápas v dresu Nottinghamu Forest musel příznivce poslouchat, jak skandují: "Má na hlavě ananas". Ten chorál se ujal. Fanoušci ho zpívají dodnes. V současné době si 39letý Jason Lee holí celou hlavu.

David Beckham
LA Galaxy

David Beckham diktuje tempo módních trendů. V tomto směru je ikonou. Rok co rok mění účes a snaží se být "in". Miliony fanoušků ho napodobují, tedy až na rok 2001. V té době přestřelil a britské deníky mu jeho novou vizáž daly pořádně sežrat. Nebylo divu, že jakmile mu vlasy dorostly, už se k tomuto střihu nevrátil.

Carlos Valderrama
Montpellier, Valladolid, Atlético Junior

Tento Kolumbijec je jediným hráčem na světě, kterého proslavily blonďaté kadeře víc než fotbalové umění.

Carles Puyol
Barcelona

Když španelský deník AS před čtyřmi lety napsal, že se Puyol ostříhal dohola a ještě jako důkaz přiložil fotografii, způsobilo to rozruch. Ale jen na chvilku, dokud se neprovalilo, že šlo o silvestrovskou fotomontáž. Bujná hříva na hlavě Puyola prý zůstane ještě dlouho.

Djibril Cissé
Panathinaikos Atény

Djibril Cissé je svým nestydatým exhibicionizmem proslulý. Celé tělo má potetované, každých čtrnáct dní vyrukuje s jiným účesem. Je libo šachovnici, copánky, vlasy obarvené do zelena anebo na temeni hlavy vyholené iniciály vlastního jména? Cissé vyzkoušel všechno.

Abel Xavier
Benfica, Everton, Liverpool, Middlesbrough

Strašidelný Portugalec, kterého si fanoušci pamatují zejména z mistrovství Evropy v Belgii a Nizozemsku. O pár let později upadl v zapomnění, než se v roce 2005 připomněl dopingovým skandálem. Komise UEFA potrestala Abela Xaviera za pozitivní nález steroidů osmnácti měsíci, později trest zkrátila na dvanáct měsíců.

Jak se předvést na prkně: 6 triků, které zapůsobí

Jak se předvést na prkně: 6 triků, které zapůsobí

Přihrávat a střílet: s Vláďou Šmicerem o tréninku

Přihrávat a střílet: s Vláďou Šmicerem o tréninku

Klíčová slova:
fotbal, sport, účes, Fotbal na Heureka.cz
 

Články odjinud