Herní tipy na skvosty z třeboňského Game Day

Herní tipy na skvosty z třeboňského Game Day
Sdílej
 
Nezávislé hry dokáží překvapit grafikou, hratelností, hudbou, zvuky, zábavností, zaměřením, žánrem, stylem… Podívejte se sami, s čím přijdou soutěžit na Game Day v rámci Anifilmu v Třeboni!

 

V rámci Mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm probíhá na akci Game Day soutěž o nejlepší nezávislou videohru. A to v mezinárodním měřítku! Z dvou desítek titulů jsme vybrali pětici, která by vás mohla zajímat. Co na tyhle kousky říkáte?

Mashinky

Kdo má rád Railroad Tycoon, vlaky a vše kolem železnice, rozhodně by neměl Mashinky minout. Ve výtvarně povedeném a dobře promyšleném titulu si budujete železniční impérium. Autor Honza Zelený Mashinkám obětoval osm let svého života a na výsledku je to vidět. Titul bez nadsázky konkuruje hrám od velkých studií.

 

Gorogoa

Pokud nemáte rádi hry, kde se střílí, závodí, běhá, skáče, ale naopak se rádi ponoříte do příběhu a atmosféry, tak nemusíte hledat dál. Komiksová Gorogoa je nádherně zpracovaný titul, který vyniká logickými hádankami, ručně kreslenou grafikou a skvělou hudbou. Kombinuje v sobě adventuru a klasické logické hry.

 

Cuphead

Zpracování ve stylu klasických animáků, v hlavní roli dva trhlé hrníčky a tuhé bitvy s bossy. To je Cuphead. Jestli jste někdy hráli klasické skákačky, tak si představte něco podobného, jen asi tak třikrát obtížnější, někdy skoro až nehratelné. Cuphead ráda klame tělem. Stylové a dětsky infantilní zpracování maskuje pekelnou obtížnost, při které budete občas potřebovat hodiny a hodiny trpělivosti a přesně zkoordinované prsty.

 

Old Man's Journey

Další skvěle zpracovaná hra! Jakoby „Staříkova cesta“ byla namalovaná štětcem. Nádherné scenérie podtrhují atmosféru, ve které se odehrává příběh celé hry. Titul je v podstatě adventura, avšak nijak složitá. Takže pokud vám klasiky žánru připadají nelogické, nehratelné a zbytečně komplikované, zde tyto problémy pravděpodobně mít nebudete.

 

Hravouka

Tereza Vostradovská a studio Circus Atos přinášejí interaktivní zábavu, ve které především mladší školáci poznají zástupce flory a fauny v českém lese. Na cestě za poznáním je doprovází malá zvědavá myška, která zjišťuje, že třeba podzemní část mraveniště je dvakrát větší než ta nad zemí. Výtvarně výrazná Hravouka je svým způsobem unikát na poli vzdělávacích her pro školáky a vychází k ní i stejnojmenná doprovodná kniha.

 

Přečtěte si také:

Mars útočí: Rudá planeta ve videohrách

Mars útočí: Rudá planeta ve videohrách

Chcete si zahrát videohru? Složte si ji z papíru

Chcete si zahrát videohru? Složte si ji z papíru

České posázaví ve hře Kingdom Come

České posázaví ve hře Kingdom Come

Tirákem po Americe: TransRoad USA

Tirákem po Americe: TransRoad USA

Páni kluci

Virtuální realita na festivalu časopisu ABC:

Video se připravuje ...

Pozvánka na Páni kluci 3 • Zdroj: redakce ABC

 

Články odjinud