POZVÁNKA Game Day v Třeboni plný videoher!

POZVÁNKA Game Day v Třeboni plný videoher!
Sdílej
 
Na Mezinárodním festivalu animovaného filmu Anifilm v Třeboni proběhne na začátku května i setkání s autory skvělých videoher Game Day.

 

Poslední roky se videoherní svět mění. Vedle velkých herních společnosti s drahými projekty se objevují nezávislí tvůrci. Kdo to je? Většinou jeden člověk nebo malá skupina autorů, kteří vyrábějí hry podle sebe. Že nevíte, o čem mluvíme? Tak co třeba Minecraft? Kerbal Space Program? Samorost? Monument Valley? Určitě jste o nich slyšeli. Jsou dobrým příkladem nezávislé produkce, která začínala z mála a stala se neuvěřitelně velká a hodnotná.

Svět Minecraftu čeká! •  Microsoft

Kingdom Come a Chuchel

Celé vám to říkáme proto, že na začátku května se na festivalu Anifilm nezávislí autoři setkají a ukáží, na čem pracují. Účast na speciálním Game Day přislíbili jak čeští vývojáři, tak zahraniční. Jestli vám něco říkají hry jako Dark Train, Mashinky, Lumino City nebo Chuchel, tak byste akci neměli minout. Přijdou dokonce i výtvarníci hry Kingdom Come: Deliverance, což je největší česká pecka posledních let, která stále sbírá úspěchy ve světě. Potkat lidi, kteří ji udělali, to se nenaskytne každý den! A nejen, že si poslechnete, jaké to je dělat hry. Všechny jejich hry budou k dispozici k osobnímu vyzkoušení

Chuchel: Láska k třešni nezná hranic •  archiv distributora

Inspirujte se!

Na Game Day budou i nejrůznější workshopy, soutěže a přednášky, takže pokud by vás třeba kariéra herního vývojáře lákala, tak budete mít možnost nabrat tolik informací, kolik jen potřebujete. Stejně, pokud už programovat alespoň trochu umíte, tak můžete nabrat inspiraci a kdo ví, třeba za pár let budete na Game Day prezentovat svoje dílo.

Hra Kingdom Come: Deliverance se odehrává v české krajině Posázaví, kde nechybí ani Sázavský klášter •  archiv distributora

Přečtěte si také:

Herní tipy na skvosty z třeboňského Game Day

Herní tipy na skvosty z třeboňského Game Day

 Anifilm 2016: 5 NEJ trailerů na skvělé animáky

Anifilm 2016: 5 NEJ trailerů na skvělé animáky

Spring Time-Old Man: Šílený japonský  videoklip o umírání

Spring Time-Old Man: Šílený japonský videoklip o umírání

Megashromáždění: Nebezpečný rekord mrožů

Megashromáždění: Nebezpečný rekord mrožů

 

Články odjinud