Harry Potter vs. Voldemort: Poslední kolo

Harry Potter vs. Voldemort: Poslední kolo
Sdílej
 
Nejslavnější kouzelník si to konečně na férovku rozdá se svým úhlavním nepřítelem. Jak se oba mágové připravují a co od nich můžeme čekat?

Už je to tady. 18. listopadu vstoupí do kin první část posledního dílu série o Harrym Potterovi. Když začínal, byl to malý vyjukaný kluk, který se ocitl v Bradavicích a musel začít studovat magii, výrobu kouzelných lektvarů a zvládnout třeba i létání na koštěti. Časem ale zjistil, že tohle studium bude mnohem náročnější, než si vůbec dokázal představit. Strašlivý a smrtelně nebezpečný lord Voldemort totiž hodlá ovládnout celý kouzelnický svět a přitom zlikvidovat i Harryho. Oba dva borci už se nemohou dočkat, až vlétnou do kin a vyříkají si to. My v ábíčku jsme se zamysleli, jak by to vypadalo, kdybychom je ještě před soubojem vyzpovídali.

ABC: Ahoj Harry, jak se před soubojem se svým úhlavním nepřítelem cítíš?

Harry: Ahoj. Děkuju za optání, ale nijak zvlášť dobře se zrovna necítím. Voldemorta jsem sice už jednou porazil a jako památku na to mám na čele tu jizvu ve tvaru blesku. Tehdy jsem byl ještě hodně malý, takže si z toho moc nepamatuju a vím jen, že jsem měl větší štěstí než moji rodiče, kteří proti jeho síle a magii neměli nejmenší šanci. Pak jsme se potkali ještě několikrát a vždycky jsem z toho vyvázl jen těsně. A dost to bolelo.

ABC: Teď jsi ale přeci mnohem zkušenější.

Harry: To je sice pravda, jsem v Bradavicích v posledním ročníku, ale i když už nejsem takové kouzelnické ucho jako před lety, pořád jsem jenom student a on je zkušený čaroděj, co se navíc vyzná i v černé magii. Záda mi naštěstí budou krýt jako vždycky Ron a Hermiona a doufám, že se mi povede přesvědčit i pár dalších kouzelníků.

Harry Potter se poprvé objevil v komiksu

Harry Potter se poprvé objevil v komiksu

ABC: Přemýšlíš někdy, jak by asi tvůj život vypadal, kdyby Voldemorta tví rodiče porazili?

Harry: Přemýšlím o tom často. Každopádně bych nemusel vyrůstat u těch otravných Durselyových. Hlavně bych se ale nejspíš dostal do Bradavic jako úplně obyčejný kluk. Tedy úplně obyčejný kluk s talentem na kouzla.

ABC: Co budeš dělat, až Voldemorta porazíš?

Harry: Ne až, ale spíš jestli. I kdyby se mi to podařilo, Voldemort má celou armádu smrtijedů a ti budou nebezpeční i bez pána. A kdo ví, třeba je mezi nimi další velký čaroděj, který by jednoho dne mohl být ještě nebezpečnější než Voldemort. Je potřeba zlo zlikvidovat úplně, takže pokud se mi podaří zvítězit, rozhodně to není konec. Jestli budu mít podporu Ministerstva kouzel, rád bych pomohl s chytáním každého, kdo používá černou magii. A když se za mě Ministerstvo nepostaví... mám dost přátel, kteří to vidí stejně jako já a myslím, že bychom to zvládli sami.

ABC: To zní trochu tvrdě, ale chápeme. Co ale pak, až bude klid? Budeš hvězda, hodláš toho nějak využít?

Legendy ve fantasy a sci-fi: A.I. Umělá inteligence

Legendy ve fantasy a sci-fi: A.I. Umělá inteligence

Celebrita jsem v kouzelnickém světě odjakživa, ale nikdy jsem z toho zvlášť nadšený nebyl. Rozhodně nehodlám své popularity využívat a spíš bych rád ukázal, že jsem dobrý kouzelník a ne jen "ten" Harry Potter. Chci být užitečný. Rád bych pomáhal na ministerstvu nebo třeba jednou učil v Bradavicích. Každopádně by se mi ale líbilo dál pracovat s Ronem a Hermionou. Řekl bych, že jsme celkem dobrý tým a byla by škoda ho rozdělit. Svět bude bez Voldemorta a smrtijedů rozhodně bezpečnější místo, pořád ale budeme muset dávat pozor, jestli o sobě náhodou nedává někde vědět nějaký nový Voldemort. Boj se zlem je nekonečný a já s ním hodlám bojovat, dokud budu mít síly.

ABC: Díky za rozhovor Harry a držíme palce.

Harry Potter to rozhodně snadné mít nebude a zdá se, že všechny výhody jsou na straně jeho protivníka. Lord Voldemort má momentálně plné ruce práce s přípravami na rozhodující bitvu. A co by nám řekl, kdyby měl chvíli čas?

ABC: Dobrý den, lorde Voldemorte.

Voldemort: Dobrý. Máte celkem kuráž, moje jméno se jen tak někdo vyslovit neodváží.

ABC: Stejně vás už všichni znají, tak je to jedno.

Voldemort: To máte pravdu. A ti, kdo mě neznají, o mě brzy uslyší, až porazím toho otravného Pottera a ovládnu kouzelnický svět. A hned potom i ten váš.

ABC: A co uděláte, až ovládnete svět? Nebo tedy vlastně oba.

Voldemort: Co budu chtít. Budu si to užívat, že se mi kouzelníci i mudlové budou klanět a bát se mě. Pro ty, kdo znají magii, se stanu králem. Pro mudly, kteří na kouzla nevěří, dokonce bohem! Zničím každého, kdo mi bude odporovat nebo se na mě jen trochu nepřátelsky podívá. Hlavně ale budu pracovat na kouzlu, které by mi zajistilo nesmrtelnost. K čemu je člověku svět, když stárne a nakonec umře? Já chci mít všechno a napořád.

HP a Relikvie smrti •  Warner

ABC: A co Bradavice? A ostatní kouzelníci?

Voldemort: Bradavice mi leží hodně v žaludku, takže jsem se ještě nerozhodl, jestli je srovnám se zemí nebo si z nich udělám své vlastní sídlo. Už jen ta představa, jak by se na to tvářil Brumbál, mě hodně baví. Kouzelníky, kteří se mi postaví a náhodou přežijí, si najdu. Já na své nepřátele nezapomínám. Budou litovat, že si vybrali špatnou stranu.

ABC: Teď už je na to sice pozdě, ale nenapadlo vás se s Potterem dohodnout?

Voldemort: Ale to by přece nebyla taková zábava. Kdybych se s ním měl o něčem dohadovat, tak bych mu musel i něco nabídnout. A to rozhodně nemám v plánu. Diplomacie je pro sraby.

Zdá se, že Harry Potter i lord Voldemort jsou v hodně bojovné náladě a jejich filmový souboj bude stát za to. V kině si tedy dejte pozor, aby vás nějaké to zbloudilé kouzlo netrefilo. A nebojte se svému favoritovi pořádně fandit.

Nechci Facebook, netwitteruju a na lidé.cz nemám ani fotku. No a?

Nechci Facebook, netwitteruju a na lidé.cz nemám ani fotku. No a?

HP a Relikvie smrti: Co nevěděli o filmu

- Harry Potter a Relikvie smrti půjde do kin ve dvou dílech. Kniha je totiž tak tlustá, že se její děj do jednoho filmu jednoduše nevejde. Druhou část uvidíte v červenci 2011
- Oba filmy se natáčely současně
- Film měl být původně převeden do 3D, tvůrci se ale nakonec rozhodli nechat ho klasicky 2D
- Režie se ujal David Yates, který točil i předchozí filmy Harry Potter a Fénixův řád a Harry Potter a Princ dvojí krve
- I když jde o adaptaci poslední knížky, autorka J. K. Rowlingová naznačila, že se k Potterovi možná ještě v budoucnu vrátí
- Rozpočet filmu byl čtvrt miliardy dolarů
- O režii se zajímali například i M. Night Shyamalan (Poslední vládce větru, Šestý smysl) nebo Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint). Del Toro mohl točit už třetí díl.
- Letos v dubnu se ztratila jedna z kopií scénáře. Nalezena byla pod stolem v jedné anglické hospodě náhodným návštěvníkem, který ji zaslal do redakce britských novin The Sun. Redaktoři scénář okamžitě vrátili filmařům a nic z něj čtenářům neprozradili.

Lego Harry Potter

Lego Harry Potter

Klíčová slova:
potter, harry, voldemort
 

Články odjinud