Internetovým miliardářem snadno a rychle

Internetovým miliardářem snadno a rychle
Sdílej
 
Nebaví vás už škola? Toužíte po změně? Chcete zažít dobrodružství, nebojíte se dřiny a rádi byste vyspávali do oběda? Pokud je vaší odpovědí jedno velké ano, je vám souzeno stát se internetovým miliardářem!

 

Připadá vám tento úvod určený spíš hledačům pokladů než počítačovým nadšencům? Omyl! Zlatá žíla na Klondiku sice dávno vyschla, to však neznamená, že na světě už nejsou žádná nová naleziště. Dnešní zlatokopové už se nehrbí nad plechovou pánví uprostřed potoka, ale před obrazovkou počítače a zlato těží v tekoucím proudu digitálních dat.

Pohádka o digitálním zlatokopovi

O jakém zlatu to tady hovoříme? Představte si, že dostanete nápad na internetový program. Nemusí to být žádný nový operační systém, stačí drobný prográmek, který vám zjednoduší práci s počítačem, ušetří pár vteřin klikání nebo je s ním prostě sranda. Pošlete ho kamarádům, bude se jim líbit, tak se pochlubíte doma. Rodiče uvidí šanci, jak ušetřit na kapesném, tak vám poradí, že byste ho mohl nabídnout na internetu. A teď to začíná. Představte si, že více než dvě miliardy lidí z celého světa jsou online. Na internetu nezáleží na tom, jestli na váš web zabloudí soused z ulice nebo australský náčelník ze země klokanů. Zprovozníte stránky, nabídnete svůj nápad ke stažení a odjedete na víkend na hory. Když se v neděli večer vrátíte, nestačíte se divit. Váš veselý applet se stal hitem internetu a mail se vám plní nabídkami na prodej a spolupráci.

 

Miliardové fotografie

Připadá vám takový příběh nereálný? Ani trochu nepřeháníme. Možná znáte aplikaci Instagram, která umožňuje jednoduše upravovat fotky. Stojí za ní dva spolužáci z univerzity, kteří společně napsali program a nabídli ho ke stažení. To bylo v říjnu 2010. Přes noc si jej stáhlo deset tisíc uživatelů. Do konce roku jich byl milion a dnes jich čítá třicetkrát tolik. Nakonec po aplikaci zatoužil zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg  a koupil Instagram za miliardu dolarů. Pokud vám ta suma přijde příliš abstraktní, můžeme pro představu dodat, že byste si za ni mohli koupit například tři tisíce nových závoďáků Ferrari 458 Italia nebo byste mohli chodit každý večer na 3D film a popcorn po následujících dvě stě padesát tisíc let. A to prosím za něco, co vám jenom dá na fotku barevný filtr!

Velký boss a malé rybky

Mimochodem samotný Zuckerberg je zcela bez diskuze král digitálních zlatokopů. Facebook poprvé spustil ze svého pokoje na vysokoškolské koleji jako internetový vtípek, kde mohli návštěvníci hodnotit krásu jeho spolužaček. To bylo před devíti lety. Dnes Facebook míří k miliardě uživatelů a Zuckerberg se může pyšnit bohatstvím, které se raději ani nebudeme pokoušet k ničemu přirovnávat. Možná si říkáte, že všechny velké karty už jsou rozdané, a že už není co objevovat. Internet je však prostor, který se neustále mění, přetváří, příležitosti se objevují každou chvíli a i malý nápad se může stát fenoménem. Máte-li tedy taky chuť vydat se na digitální Klondike a zkusit najít nějaký ten valoun, musíte mít jen oči otevřené, nelenit a mít taky trochu štěstí. Nemusíte ani umět programovat. Třeba taková Ashley Qualls si ve čtrnácti založila blog Whateverlife.com, na kterém nabízela vlastnoruční grafické návrhy a pár návodů, jak na to. Už o dva roky později jí pánové s kufříky nabízeli milionové částky. Ale pokud se vám to celé tak nějak nezdá, nezoufejte. Strávit obyčejné mládí bez toho, abyste byl dospívajícím podnikatelem, je nejspíš mnohem krásnější.

 

Internet jako droga: Dokážete se odtrhnout od počítače?

Internet jako droga: Dokážete se odtrhnout od počítače?

Moderní technika: Televize vrací úder

Moderní technika: Televize vrací úder

Bláznivé vychytávky: Místo vodotrysku hodinky s Facebookem!

Bláznivé vychytávky: Místo vodotrysku hodinky s Facebookem!

Klíčová slova:
internet, miliardar
 

Články odjinud