Jak jezdí minibuginy? Testujeme auta na dálkové ovládání

Jak jezdí minibuginy? Testujeme auta na dálkové ovládání
Sdílej
 
Vyzkoušeli jsme dvě slibně vypadající buginy, jednu velkou a jednu malou. Která jezdí lépe?

 

 

 

 

Jestli existuje jedna zábava, která vás nepřestane bavit v žádném věku, tak jsou to právě autíčka. Když jsme dostali nabídku na testování buginy, kývli jsme bez rozmýšlení a rovnou si přiobjednali ještě jednu. Dají se totiž pořídit ve dvou velikostech – 1:12 a 1:20. Nejdřív nás lákala ta velká, ale pak nás napadlo, že menší by mohla být obratnější, což jsme si chtěli ověřit.

Obě jsme naládovali baterkami a podrobili zkouškám tak náročným, ze kterých by zbělely vlasy i chlapíkům z Top Gear. Nechyběly průjezdy kalužemi, štěrkem, srážky ani skoky v plné rychlost (nutno říci, že jeden z modelů při seskoku z dvoumetrové zdi po právu dosloužil). Podívejte se na naši recenzi, kde se dozvíte, s čím si poradí, a dokonce vám odpoví na věčnou otázku, jestli větší znamená vždycky lepší.

 

Buggy 1:20

 

·        rychlost 8 – 12 km/h

·        dosah 20 metrů

·        velikost 23 cm

·        cena 499 Kč

 

 

Tenhle prcek se nezdá. Díky odpruženým kolům si poradí s různými překážkami a karoserie z pružného plastu ho chrání při nárazech. I při nejhorších pádech díky ní nedošel újmy. Na menší bugině se nám líbila i její svižná jízda a ovládání, umožňující rychlé zatáčky a smykování. Bohužel vůbec neobstála v terénu. Dokáže sice dobře skákat, ale na náročnějším povrchu se zasekne – dokonce i na kluzkém mramoru byl cítit o poznání menší výkon. Nejlepší uplatnění najde doma nebo na parkovišti. Nejde o buginu do extrémních podmínek, s níž byste mohli dělat neuvěřitelné vylomeniny, ale za tu cenu je to parádní kousek, který nabízí spoustu srandy.


90 % 


+ rychlost a svižnost

- jízda v terénu


Podívejte se na video bugin v akci:


Vyzkoušeli jsme: Buginy na dálkáč

Vyzkoušeli jsme: Buginy na dálkáč

 

Buggy 1:12

 

·        rychlost 8 – 12 km/h

·        dosah 20 metrů

·        velikost 33 cm

·        cena 899 Kč

 

Na větší auťák jsme se těšili nejvíc – slibovali jsme si od něj pořádný výkon a průjezdnost i těmi nejdrsnějšími podmínkami. Nakonec nás ale víc bavila velikost 1:20. Obě buginy mají stejný výkon a liší se jen ve velikosti, takže ta větší je zároveň pomalejší a méně obratná. Výhodou je snazší ovládání pro mladší nebo nezkušené řidiče. Taky se umí se vypořádat s těžším terénem. Třeba na štěrku si ta malá ani neškrtne, zatímco větší model to zvládne. Přesto ale třeba na mokré trávě, písku nebo v bahně uvízne. Není to doopravdy auto do extrémních podmínek, ovšem takové by bylo podstatně dražší. Ovšem pokud bychom si měli i vzhledem k ceně vybrat, zvolili bychom ten menší.

 

70 %

 

+ jednoduché ovládání, lepší jízda terénem

- nižší akcelerace a obratnost



Vyzkoušeli jsme: Hexbugové chodí a bojují s mazlíčky

Vyzkoušeli jsme: Hexbugové chodí a bojují s mazlíčky

Shoooting.cz: Střílečka naživo

Shoooting.cz: Střílečka naživo

Detektor kovů Boffin Junior: Snadno ho složíte

Detektor kovů Boffin Junior: Snadno ho složíte

 

 

Klíčová slova:
auto, vyzkouseli jsme, bugina
 

Články odjinud