Nejlepší komiksy roku 2016

Nejlepší komiksy roku 2016
Sdílej
 
Komiksy jsou parádní věc. Jen docela lezou do peněz. A vychází jich strašně moc. Proto jsme pro vás připravili souhrn těch, které stojí za to číst – ať už je dostanete pod stromečkem anebo se k nim dostanete později. Navíc jsme udělali výběr speciální - bez profláklých Batmanů a Supermanů! Tohle jsou nejlepší komiksy roku 2016.

Harley Quinn 2: Výpadek

Pamatujete si filmový spektákl Sebevražedný oddíl? My taky moc ne. Hláškování a podoba Harley Quinnové nám ale v paměti uvízly. Druhou komiksovou knihu s tou samou hrdinkou jsme si proto nemohli nechat ujít! A je to opět paráda. Komiksová Harley je dívčí obdobou Deadpoola. Jenže v téhle knize se snaží být hodnou holkou. Povídá si se sousedy, snaží se začlenit do běžného života, ale... No, prostě jí to nejde. Občas jí rupne v bedně a někoho zabije, ale pak zase kreslí komiksy, jezdí na cony a povídá si se svým plyšákem. Je to sice zvláštní záporačka, ale dokáže být fajn. A je supr nakreslená a dost divoká.

HODNOCENÍ: Harley Quinnová se vrací v parádních příbězích, které jsou šílené, vtipné a akční.

Sebevražedný oddíl a všechno o něm najdete tady

Harley Quinn 2: Výpadek •  archiv

Myší hlídka: Zima

Příběhy se zvířátky má každý rád. Jsou taková roztomilá. Hravá. Zábavná. Jenže v komiksech to neplatí pokaždé. Jen si vezměte králičího samuraje Usagiho. Myší hlídka je oproti jeho dobrodružstvím více domácká a odehrává se  Myších teritoriích v roce 1152, který hodně připomíná náš středověk. Hrdinové jsou – kdo by to podle názvu řekl? – myši. Ale tyhle myši neskáčou tupě do pastiček. Jsou to pěkně hustí borci. Jejich střety s hady, monstrózními kraby, lasičkami i zrádci ve vlastních řadách jsou zvířecí poctou Hře o trůny. V zimním příběhu budou muset zajistit potravu pro všechny. A to není lehké, právě naopak: Je to brutální a strhující.

HODNOCENÍ: Pro všechny, kteří mají rádi originální dobrodružství, i když v něm vystupují myši.

Komiksy od ABC zdarma najdete tady

Myší hlídka •  archiv

Hilda se vrací

Příběhy malé holčičky z údolí plného kouzelných a ještě kouzelnějších nordických tvorů a stvoření jsme četli už v knize Hilda od Luke Pearsona. Nečetli jste? Chyba! Jde o nádherná pohlazení po duši. Ne nadarmo vyhrála kniha domácí cenu za komiks roku! A věřte nebo ne - pokračování je stejně dobré. Hilda se s maminkou přestěhovala do města, ale to neznamená, že by dobrodružstvím byl konec. Stejně jako minule nejsou akční a kolikrát se vyřeší tak nějak samy. Že to je divné? Kdepak, v tomhle komiksu jde o pocit, že kouzelné věci jsou všude kolem nás, v malých gestech a skoro v každém kameni nebo cihle. Přehlídka kouzelných tvorů se v lecčems vyrovná i Rowlingové a jejím Fantastickým zvířatům.

HODNOCENÍ: Nezvyklý komiks plné milé atmosféry a příběhů, které pohladí po duši děti i dospělé.

Hilda: Vítejte v říši trollů, hafíků a obrů

Hilda se vrací •  archiv

Tokijský ghúl

Jak dopadne rande s krásnou holkou, která má v oblibě vaší milovanou spisovatelku hororů? No, pokusí se vás sežrat, protože není člověkem, ale ghúlem. A že máte kliku, když její útok přežijete a ona ne? To je slovo do pranice – hlavně když se probudíte v nemocnici a zjistíte, že vám doktoři voperovali její orgány. Pak se vám totiž změní chutě a holky ve třídě jsou doslova k sežrání. Navíc se ocitnete přímo uprostřed krvavé války, o které jste do té doby nevěděli. Dospívání je holt těžké a japonské komiksy jsou fakt divné, ale zároveň originální a přitažlivé. Máte na takové čtení odvahu?

HODNOCENÍ: Romantika v japonském stylu. Co víc dodat.

O deskovce, ve které bouráte Tokio se dozvíte tady!

Tokijský ghúl •  archiv

Kniha hřbitova

Neil Gaiman napsal Knihu hřbitova a podle ní vznikl komiks. Už podle názvu vzdává poctu Knize džunglí. Je tu ale pár výrazných rozdílů. Hlavního hrdinu nevychovala zvířata v džungli, ale přízraky a monstra na hřbitově. Klidné dětství v hrobkách a zásvětí ale končí ve chvíli, kdy se do hry dostane vrah jeho rodičů. To pak jde hřbitovní klid stranou. Však on počká. Kniha hřbitova rozehrává skvělý příběh pomsty v úžasném provedení. Tenhle komiks by byl horkým favoritem na cenu pro nejlepší kresbu roku.

HODNOCENÍ: Morbidní lahůdka, která osloví kresbou, ale také mistrným vyprávěním.

Nejen o obyvatelích hřbitova se dozvíte tady

Kniha hřbitova •  archiv

 

Nejočekávanější nové filmy roku 2017

Nejočekávanější nové filmy roku 2017

Nejlepší hry roku 2016

Nejlepší hry roku 2016

Nejlepší filmy roku 2016

Nejlepší filmy roku 2016

Nejlepší knihy roku 2016

Nejlepší knihy roku 2016

Harry Potter se poprvé objevil v komiksu

Harry Potter se poprvé objevil v komiksu

Evoluce super padoucha: Jak se měnil Joker?

Evoluce super padoucha: Jak se měnil Joker?

Galerie: Batman se znovu potká s Želvami ninja

Galerie: Batman se znovu potká s Želvami ninja

Proměna Iron Mana: Tonyho Starka vystřídá dívka

Proměna Iron Mana: Tonyho Starka vystřídá dívka


 

Články odjinud