Nejlepší filmy roku 2016

Nejlepší filmy roku 2016
Sdílej
 
Viděli jsme hodně filmových pecek, takže je těžké vybrat nejlepší. V redakci jsme se třeba neshodli na tom, jestli je Warcraft fakt dobrý nebo fakt blbý… Ale po epické bitvě se nám nakonec zjevily tyto nejlepší filmy roku 2016.

Star Wars: Rogue One

"Samostatný" film z vesmíru ságy Star Wars rozhodně zaujal. Příběh o tom, jak během první bitvy povstalců s Impériem skupina povstaleckých špiónů ukradla plány k imperiální super zbrani Hvězdě smrti, jsme chtěli vidět už od té doby… no když jsme poprvé viděli Star Wars: Epizodu IV (to je fakt dávno). První polovina Star Wars: Rogue One připomíná drsnější hranou verzi seriálu Star Wars Povstalci. Druhá se odehrává přesně v tom dramatickém stylu válečného eposu, jaký jsme si představovali. Celé je to prošpikované odkazy na Star Wars ve všech možných podobách. Zábavní hrdinové dokazují, že to jde i bez Luka Skywalkera.

Hodnocení: Po skoro čtyřiceti letech od prvního filmu Hvězdné války teprve začaly a Rogue One maximálně využil příležitost. Tenhle film provází Síla!

10 narážek na další Star Wars ve filmu Rogue One

Video se připravuje ...

Rogue One Star Wars Story • Zdroj: Falcon

 

Captain America: Občanská válka

Superhrdinové pořád táhnou a my si pořád myslíme, že je to super. I když to někdy nevyjde. Což není případ Občanské války, třetího dílu série s Captainem Amerikou jinak taky přezdívaného "Avengers 2.5". V příběhu, který je dosavadním vrcholem několikaletého seriálu filmů od Marvelu, se objevují skoro všichni Avengeři plus pár zajímavých nováčků. Captain America po špatných zkušenostech odmítá pracovat pro vládu (nebo jakoukoliv nadvládní organizaci) a kvůli svým ideálům se postaví klidně i Iron Manovi. Finále otevírá nové zajímavé možnosti pro filmový vesmír Marvelu. Co si přát víc? Spider-Mana! A taky že tu je: ve své zatím nejzábavnější filmové podobě.

HODNOCENÍ: Nejlepší superhrdinský film roku je absolutním trumfem studia Marvel, dokonalou zábavou pro všechny a odměnou pro dlouholeté fanoušky.

5 důsledků filmu Captain America: Občanská válka 

Video se připravuje ...

Captain America Občanská válka • Zdroj: Falcon

Kluk ve světě příšer

Když mladý japonský sirotek objeví skrytý fantazijní svět obývaný zvířaty, stává se učedníkem osamělého medvědího válečníka. Společně se musí vyrovnat s nebezpečími neznámého světa, kterým po nástupu nového panovníka zmítají nepokoje. Kluk ve světě příšer je nádherně animovaný japonský fantasy film (anime). Premiéru měl už v roce 2015, ale k nám se dostal až teď. Režisér filmu Mamoru Hosoda předtím natočil neméně povedený příběh O dívce, která proskočila časem. Znáte Princeznu Monoke nebo Cestu do fantazie? Jestli ne, nevadí. Kluk ve světě příšer vás i tak chytne.

HODNOCENÍ: Nejlepší letošní fantasy se obejde bez Harryho Pottera, ale i tak je plné fantastických zvířat. Medvědi to dobře vědí.

AniFilm 2016: 5 NEJ trailerů na skvělé animáky

Video se připravuje ...

Kluk ve světě příšer • Zdroj: AČFK

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

Zaprvé: je to disneyovka, ale její hlavní hrdinkou není princezna. Zadruhé: je to dobrodružný fantastický film o záchraně světa, ale proti Temnotě tady nebojuje žádný všemocný hrdina. Odvážná Vaiana je dcerou polynéského náčelníka (tak dobře, tím pádem je tak trochu princeznou) a díky dobré povaze si poradí s ješitným polobohem, mrňavými piráty i spoustou příšer. Občas není na škodu si pořádně nahlas připomenout, že když je třeba, holky taky umí být  drsňačky.

Hodnocení: Odvážná Vaiana potvrzuje, že i když Disney někdy šlápne vedle, jeho animované filmy pořád patří k nejlepším. A jsou v nich skvělé holky.

Holky a bouchačky: Tyhle spolužačky byste nechtěli?!

Video se připravuje ...

Trailer Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa • Zdroj: Falcon

Deadpool

Víte, že (s)prostořeký mutant Deadpool, který má blbé kecy dokonce i na Wolverina, takhle podvratně řádí už celá léta? Většinou to ale bylo na stránkách komiksů, které se k nám nedostali. Filmový Deadpool je klasický příběh o zrodu (anti)hrdiny. Podstatným rozdílem je, že časová osa je chytře rozhozená. Deadpool se na přeskáčku zamiluje, onemocní, zúčastní šíleného experimentu, přijde o svou krásnou tvářičku, ale získá zvláštní schopnosti, pomstí se padouchovi, který ho podvedl, bla, bla… a tak dále. Vtipy, nekonečný příval odkazů na popkulturu (jinými slovy: další filmy, komiksy a všechno možné), odvaha udělat si srandu sám ze sebe i hostujících X-Menů (Colossus, haha) – díky tomu všemu se Deadpool v záplavě super hrdinských filmů neutopí.

HODNOCENÍ: Nepřístupný film, který jste správně neměli vidět, zaujal tím, že si jako první dokázal pořádně pohrát se vším, co už tady stokrát bylo.   

Deadpool TOP 5: Přeťal padoucha vejpool!

Video se připravuje ...

Deadpool září v prvním traileru • Zdroj: CinemArt CZ

Nejočekávanější nové filmy roku 2017

Nejočekávanější nové filmy roku 2017

Nejlepší hry roku 2016

Nejlepší hry roku 2016

Nejlepší komiksy roku 2016

Nejlepší komiksy roku 2016

Nejlepší knihy roku 2016

Nejlepší knihy roku 2016

Zemřela princezna Leia ze Star Wars

Zemřela princezna Leia ze Star Wars

ABC VERDIKT Star Wars: Rogue One je film, který provází Síla!

ABC VERDIKT Star Wars: Rogue One je film, který provází Síla!

Assassin's Creed ve filmu: Odvěký boj asasínů a templářů

Assassin's Creed ve filmu: Odvěký boj asasínů a templářů

Fantastická zvířata a kde je najít: Jak žijí kouzelníci?

Fantastická zvířata a kde je najít: Jak žijí kouzelníci?

Indiana Jones: Sledujte nové dobrodružství

Indiana Jones: Sledujte nové dobrodružství

Slečna Peregrinová a podivné děti se chystají do kina

Slečna Peregrinová a podivné děti se chystají do kina


 

Články odjinud