Obr Dobr: Vítejte do země snů a obrů!

Obr Dobr: Vítejte do země snů a obrů!
Sdílej
 
Do kin jde nový film Obr Dobr. Kdo ho natočil? No přece Steven Spielberg, režisér dobrodružství Indiany Jonese, Jurského parku a A.I. Umělé inteligence. Vítejte do země snů a obrů!  

Obr Dobr se zrodil ve stejnojmenné knížce britského spisovatele Roalda Dahla. Jeho pohádky už několikrát posloužily jako předlohy skvělých filmů, třeba Karlíka a továrny na čokoládu, Jakuba a obří broskev nebo Fantastického pana Lišáka. Nyní do kin přichází i Obr Dobr.

Režie se ujal slavný filmař Steven Spielberg.

Video se připravuje ...

Obr Dobr • Zdroj: Freeman Ent.

Pozor na obry masožrouty

Hlavní hrdinkou snímku je desetiletá Sophie. Žije v londýnském sirotčinci a bezesné noci tráví pozorováním potemnělé ulice z okna. Jednoho dne z temnoty vystoupí vysoká postava. Představí se jako Obr Dobr a Sophii odnese do kouzelné Země obrů. V zemi žijí další obři, kteří nejsou tak hodní jako Dobr. Jsou drsní, neomalení a za potravou se vydávají do světa lidí – nadevše totiž milují chuť lidského masa.

Výprava za královnou

Náš přerostlý hrdina je naopak vegetarián a má dobré srdce. Ostatní obři se k němu proto nechovají zrovna vlídně. Dobr ukáže Sophii svoji práci – chytá a vytváří sny. Sophie ho na oplátku přesvědčí, že by si neměl od zlých obrů nechat nic líbit. Nakonec se rozhodnou společně vydat na dobrodružnou cestu mezi lidi, aby před masožravými obry varovali anglickou královnu. Jenže jak se k ní dostat a ještě ji přesvědčit, že existují hodní a zlí obři?

Obr Dobr •  Freeman Ent.

Velkolepá pohádka ze země snů

V Obr Dobr je kombinováno herectví s animací. Lidské postavy hrají skuteční lidé, obři jsou digitální a celý snímek je připraven pro 3D projekci. Pro samotného Spielberga jde o návrat k dětskému filmu -  před čtvrt stoletím měl premiéru jeho Hook. Můžete se těšit na překrásný film mezi pohádkou a moderní fantasy.

Režie: Steven Spielberg

Hrají: Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton

Premiéra: 1. září 2016

Více o filmech najdete tady

Indiana Jones 5 bude! S Fordem i Spielbergem

Indiana Jones 5 bude! S Fordem i Spielbergem

Recenze: Novým králem dobrodružství se stal neohrožený Tintin

Recenze: Novým králem dobrodružství se stal neohrožený Tintin

 

Články odjinud