Mirakulum: Úžasný svět šišatých věžiček

Mirakulum: Úžasný svět šišatých věžiček
Sdílej
 
Navštívili jsme originální zábavní park Mirakulum a byli jsme nadšení. Je to úžasný svět šišatých věžiček. Pojďte s námi na prohlídku!

 

Každým rokem je o Mirakulu slyšet víc a více. A každým rokem se park rozrůstá a přibývá v něm nových atrakcí. Najdete ho na okraji Milovic ve středních Čechách a rozkládá se na deseti hektarech. Majitelem a duchovním otcem parku je vizionář a stavitel dětských hřišť Jiří Antoš, který nás Mirakulem provedl. Byla to procházka doslova pohádkovou zemí.

Z podzemí na stromy

Mirakulum charakterizují přírodní pohádkové stavby z akátového dřeva. Šišaté věžičky prolézacích hradů jsou nezaměnitelné a návštěvníkům nadlouho zůstanou v paměti. Ovšem nejsou to zdaleka jen dřevěné prolézačky. Nevšední dobrodružství vás čeká v neosvětlených podzemních tunelech, do kterých se musíte vybavit čelovkou, nebo naopak v lanových stezkách zavěšených ve výšce mezi kmeny stromů. Mirakulum je jedno velké dobrodružství.

V Mirakulu je takové množství atrakcí, že rodiče mají problém dostat po celém dni své děti z parku domů •  Mirakulum

Mirakulum není jen pro děti

Všechny atrakce v parku jsou dimenzovány i pro dospělé. Jak říká Jiří Antoš: "Je to rodinný park, takže i atrakce jsou pro celou rodinu." Rodiče se mohou spolu s dětmi například houpat na obřích houpačkách, prolézat drátěné tunely, skákat na nafukovacích trampolínách. A od loňského roku tu funguje také vodní svět, který je plný vodotrysků, vodních mlýnků, překlápěcích kbelíků a dalších vychytávek. Co ale jako rodič oceňuji nejvíc, jsou travnaté plochy. Kdekoliv na trávníku se rodinka může usadit na rozbalené dece, rozdělat piknik a odpočívat. Jeden kout parku je určen i pro rodinné grilovačky.

V Mirakulu je takové množství atrakcí, že rodiče mají problém dostat po celém dni své děti z parku domů •  Mirakulum

Jeden den nestačí

V Mirakulu je takové množství atrakcí, že rodiče mají problém dostat po celém dni své děti z parku domů. Můžete běhat v bludišti ze živého plotu, hladit zvířátka v kontaktní zoo, procházet naučné stezky, podívat se na představení v amfiteátru, posedět v květinové či zeleninové zahrádce, projet se na tobogánech a samozřejmě se dobře najíst v celé řadě stánků a restaurací. A kdybyste toho neměli dost, z Mirakula jezdí úzkokolejná parní železnice k nedalekému tankodromu, kde se můžete svést v obrněných vozech.


Park Mirakulum 

Kdy a kde: Topolová 629, Milovice, každý den od 8.00 do 18.00

www.mirakulum.cz


Legoland: Ostrov zábavy z kostek

Legoland: Ostrov zábavy z kostek

Nejukrutnější horské dráhy světa

Nejukrutnější horské dráhy světa

Jurský park ve skutečnosti

Jurský park ve skutečnosti

Video: Na návštěvě v německém Legolandu

Video se připravuje ...

Na návštěvě v německém Legolandu (2017) • Zdroj: ABC

 

Články odjinud