Lone Wolf – návrat legendy ve stolní hře na hrdiny

Lone Wolf – návrat legendy ve stolní hře na hrdiny
Sdílej
 
Jsi Lone Wolf. Klášter, ve kterém ses učil dovednostem rytířů řádu Kai, byl zničen drtivým útokem Temných pánů. Ty jediný jsi přežil. Přísahal jsi pomstu, ze všeho nejdříve však musíš vyrazit do hlavního města a varovat krále před hrozbou války.

Těmito slovy začínal dobrodružný interaktivní příběh od Joe Devera, který se k českým fanouškům fantasy dostal poprvé již v roce 1992 v podobě rozsáhlé série gamebooků. A nyní se tento legendární hrdina vrací, aby propojil generace bývalých i nových hráčů stolních her na hrdiny. Her, kde se každý hráč vcítí do jedné libovolné postavy, aby skrze ni ovlivňoval svět příběhu.

Legendární hrdina Lone Wolf přichází na pomoc všem, kteří chtějí zakusit kouzlo her na hrdiny •  Imago

Hry na hrdiny v Českých zemích

RPG neboli hry na hrdiny jsou u nás i ve světě populární již několik desítek let a to v mnoha podobách. Na českém trhu však chyběla nějaká, která by byla přístupná i mladšímu či nezkušenému publiku. A právě proto na sklonku loňského roku nakladatelství Mytago přivedlo zpět hrdinu z mládí vašich rodičů ve hře Lone Wolf: hra na hrdiny.

Tenké příručky, mapka, základní listina, výsledková tabulka, popis herní postavy. To je vše, co ke hře potřebujete. Místo kostek lze použít víko herní krabice a žetony. •  Imago

Jednoduchá hra na hrdiny, kterou si zahrají i rodiče s dětmi

Lone Wolf: hra na hrdiny využívá jen pár jednoduchých herních mechanik, a proto je přístupná i mladým hráčům (doporučený věk od 10ti let), nebo těm, kteří ještě s hraním RPG nemají zkušenosti. Hru si díky tomu užijí taky rodiče s dětmi, nebo členové turistických oddílů.

Ukázkový příběh, který mohou hlavní postavy zažít, je psán tak, aby nejen hráči postav, ale i úplný nováček mezi vypravěči (tzv. průvodce hrou) získal úplný přehled o pravidlech hry i o světě Magnamundu. Je to klasický fantasy svět, v němž zuří konflikt dobra se zlem – Světla s Temnotou. Pokud byste se chtěli o tomto světě dozvědět více, můžete se směle pustit do rozsáhlé série gamebooků o Lone Wolfovi – Osamělém Vlkovi, není to však nutné.

Kompletní krabici Lone Wolf: hra na hrdiny seženete na Imago.cz •  Imago

Stačí pořídit jednu krabici a můžete hrát. Ale chystají se i rozšiřující příručky.

Kromě základních pravidel, ukázkového příběhu a herních komponentů, které najdete v kompletním krabicovém vydání, se také pracuje na překladech několika rozšiřujících příruček. Jednou z nich jsou Hrdinové Magnamundu, kniha obsahující desítku nových, rozličných povolání pro postavy hráčů.

Výhodou všech her na hrdiny je, že začnou i skončí, až vy budete chtít. Pro někoho to může být hezké zpestření léta, pro druhého celoživotní koníček, který neomrzí.

A proto otevřete bránu do světa fantazie a kráčejte po stopách, které zde zanechaly generace před vámi.

John Jarik vám vysvětlí vše o tvorbě herní postavy, ale taky vše o pravidlech a herním světě na svém YouTube.

 

Články odjinud