Levné hodinky z čínských obchodů: Denně naletí spousta lidí

Levné hodinky z čínských obchodů: Denně naletí spousta lidí
Sdílej
 
Po krásných chytrých hodinkách se dívá kdekdo. Asi všichni bychom chtěli mít náramek, který dokáže takřka všechno a pomůže nám v mnohých situacích. Především nejrůznější čínské obchody ho prodávají za opravdu nízké ceny. A světe div se, spousta z nás teenagerů právě tady nakupuje. A nejenom my, ale i naši rodiče. Ne vždy je to ideální, jelikož se můžeme setkat s mnohými překvapeními. Pozor je zapotřebí dát na spousty různých věcí, které s pořízením takovýchto hodinek souvisejí. My se na ně postupně podíváme. Naletět některým prodejcům totiž určitě nestojí za to.

Minimální cena  

Ať už se setkáte s jakýmkoli zbožím z dálného východu na těchto velkých e-shopech s asijským zbožím, můžete počítat s opravdu minimální cenou. Mnohdy jsou některé věci zcela zdarma. Platíte pouze za poštovné, které je ale vcelku vysoké. Prodejce si pochopitelně cenu zboží započte do něj. Klasický reklamní tah, který přinutí zákazníka k nákupu. Možná vás na to už rodiče upozorňovali. Je zajímavé sledovat také slevy. Zboží je často zlevněno o až o několik tisíc korun. Klidně lze najít i hodinky, jejichž původní cena je uváděna přes 20 000 korun a nová se pohybuje kolem 2 až 3 000 korun. Trochu podezřelé, nemyslíte? Proto je často výhodnější nakoupit u nás se slevou. Třeba na https://buykers.cz/slevove-kody/smarty jich najdete spousty do e-shopu Smarty. 

O jaké e-shopy se jedná?  

V našich podmínkách hraje asi hlavní roli Aliexpress. Ostatně, znáte nějakého kamaráda, který by tam ještě nenakupoval? Asi ne. Právě tady je totiž možné nakoupit úplně všechno. Ceny uvádí v dolarech, je nicméně nejoblíbenější. Dále jde o dva velké obchody Wish a Banggood. Tady se uvádí ceny již přepočítané v korunách. Všechny tři e-shopy jsou vzhledově podobné a co se týká produktů, tak do jisté míry také. Hodinek jsou tady k výběru doslova a do písmene mraky, takže není problém si některé vybrat. Všechny zmiňované internetové obchody mají také své aplikace. Hodinky si tak lze vybírat třeba na mobilu, když ležíte v posteli.   

Umí úplně všechno  

Tak alespoň toto je u hodinek uváděno. Popisky se vyplatí pořádně přečíst, jsou většinou v češtině, takže to není žádný problém. Jinak se vyplatí podívat se i na YouTube, kde se můžete setkat s mnohými zajímavými návody a recenzemi těchto hodinek. I tady se dozvíte mnohem více a můžete si být jistí, že si hodinky pořádně osaháte alespoň pohledem a z hlediska funkcí. Nejčastěji dokážou chytré hodinky přijímat hovory a mají spousty funkcí týkajících se zdraví. Jmenovat bychom mohli měření tlaku, tepu, EKG a podobně. Do jaké míry jsou přesné, je už další záležitostí. Stejně tak dokážou určit nadmořskou výšku, teplotu a tlak vzduchu. Pozor je opět třeba dát na míru přesnosti. Jinak u hodinek nepočítejte s češtinou. Jazyků je k dispozici často spousty, nicméně ten náš mezi nimi chybí.

Klasická záruka většinou platí  

Na hodinky bývá určitě nějaká ta záruční doba, nicméně nelze počítat s tím, že to musí být vždy 2 roky, na které jsme zvyklí. Přece jenom, nenakupujete v tuzemských e-shopech. Jinak slibují lhůtu 14 dnů na vrácení zboží. S tou lze bezesporu počítat. Přesto mohou být peripetie s vrácením peněz vcelku velké. 

Nakoupit víc věcí se nemusí vyplatit  

E-shopy s takovýmto zbožím z Číny lákají pochopitelně také na nákup spousty věcí, jež by se mohly hodit. Pokud si chcete vytunit váš dětský nebo teenagerský pokoj, máte spousty alternativ. Počítejte ale s tím, že se ke každému zboží bude připočítávat poštovné. Tato situace je z vašeho pohledu nepříjemná, protože zaplatíte dost peněz navíc. 

Jistotou jsou naše e-shopy   

Je to tak. Prostě budete vědět, že za vaše peníze nebo peníze vašich rodičů dostáváte požadovanou kvalitu. Navíc je jasná záruka a další věci. Zapomenout nelze ani na skvělé slevy, které se na zboží vztahují.

 

Články odjinud