VIDEO: Jak to vypadá v novém dinoparku Dino Live? Plus vystřihovánky z vesmíru!

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Ábíčko vyrazilo na návštěvu nového dinosauřího zábavného parku Dino Live v Praze. A natočilo o tom super video. Jak to tam vypadá? Podíváme se i do Lepičova doupěte, kde se zaměříme na vesmírné vystřihovánky kosmických lodí Vostok 1 a Freedom 7.

Dino Live je nově otevřený dinopark v pražském Džbánu. Jak to tam vypadá? Hned u vchodu nás vítají jedni z nejslavnějších a nejznámějších dinosaurů - ikonický Tyrannosaurus Rex a neměnné hrozivý Spinosaurus.

Toho, že by se utrhli ze řetězu stejně jako v Jurském světě, se naštěstí bát nemusíme. A tak můžeme směle vyrazit na více než kilometrovou stezku, kterou lemuje přes 70 pohyblivých dinosaurů.

Sochy dinosaurů v zábavním parku DinoLive se hýbou a vydávají zvuky •  DinoLive, Pavel Dobrovský

„Všude po trase máme cedule s vysvětlivkami k jednotlivým dinosaurům, na kterých najdete informace, o kterých jste možná ani nevěděli,” prozrazuje Matyáš Jirka ze společnosti DinoLive. V parku plném jurských dinosaurů nechybí ani naučná stezka s mnoha zábavnými hrami nejen pro dětské návštěvníky. Chcete vědět víc? A co rovnou vidět? sledujte video!

Od dinosaurů do vesmíru

Štěpán z Lepičova doupěte se tentokrát zaměřil na vystřihovánku z ABC č. 10/2024. Vlastně to jsou dva papírové modely, které nás přenesou do doby zběsilých závodů do vesmíru a dobývání kosmu.

Vystřihovánky vesmírných lodí Vostok 1 a Mercury Freedom 7 •  Roland Havran

Do časů, kdy USA a Sovětský svaz soupeřili, kdo jako první pošle člověka do vesmíru.  Tím se 12. dubna 1961 stal Jurij Gagarin s kosmickou lodí Vostok 1. Američan Alan Shepard ho následoval o 23 dní později v lodi Freedom 7.

„Oběma pánům nic než respekt, protože mně ty lodi přijdou trochu jako konzervy a neletěl bych v nich ani do Pardubic,” říká Štěpán, který ukazuje a radí, jak vesmírné vystřihovánky co nejlépe slepit. Mrkněte na to.

VIDEO mag: Dinosauři v Čechách! Jsou pupkem Evropy? A jak se stát náctiletým filmařem?

VIDEO mag: Dinosauři v Čechách! Jsou pupkem Evropy? A jak se stát náctiletým filmařem?

VIDEO mag: Trefa do černého! Vyrábí si vlastní praky! Chcete taky?

VIDEO mag: Trefa do černého! Vyrábí si vlastní praky! Chcete taky?

VIDEO mag: Šelmy jsou v Česku! Hrozí útok?! Plus: Odhalujeme turistické známky

VIDEO mag: Šelmy jsou v Česku! Hrozí útok?! Plus: Odhalujeme turistické známky

Autor

abm