Bitevník ALIGATOR

Bitevník ALIGATOR
Sdílej
 
Během osidlování vzdálených planet nastane i problém jejich ochrany. Zároveň budou muset být chráněny i nákladní lodi převážející suroviny.

Nejedná se jen o nebezpečí cizích inteligentních bytostí, ale především o tisíce asteroidů, které by mohly srážkou zničit základnu nebo vesmírnou loď. Proto byl postaven bitevník ALIGATOR. Posádku tvoří pilot a operátor zbraňových systémů.

Hlavní zbraní Aligatora jsou dva výkonné lasery na bocích zbraňového modulu. Pod křídly jsou závěsníky pro další zbraně nebo kontejnery s potravinami a léky. Software Aligatora je zásadně obranný a je vytvořen tak, aby nemohl být zneužit proti lidem.

Kosťa Chadziantonidis

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

Všechny části předem narýhněte.

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Kabinu 1 vytvarujte a slepte tak, že nejdříve uzavřete kabinu lepicí ploškou LP1. Pak postupným dolepováním kabinu 1 uzavřete. Stejně postupujte u motoru 2 s lepicí ploškou LP2. Slepte nosné rameno 3.

2. Přistávací nohy slepte z dílů 4 (4x) a 5 (4x). Dvě nohy přilepte na kabinu 1 a dvě nohy na motor 2. Schránku navigačního systému 6 přilepte na nosné rameno 3.

3. Vytvarujte a slepte zbraňový modul 7. Slepte křídla 8, 9 a nalepte je na zbraňový modul 7. Zpracujte závěsníky 10 (4x) - vždy dva k sobě - a přilepte je zespodu na křídla 8 a 9. Slepte kontejnery 11 (2x) a přilepte je na závěsníky 10. Statickou oporu 12 přilepte zespoda na zbraňový modul 7.

4. Nakonec bitevník zkompletujte. Na nosné rameno 3 přilepte postupně kabinu 1, zbraňový modul 7 a 2.

Bitevník ALIGATOR

OSÍDLENÍ MARSU
ABC 1/2011
ŘADA technika
SÉRIE vesmír
NÁROČNOST 3
MĚŘÍTKO 1 : 72
ROZMĚRY CELKU V CM D 20 V 6 Š 10
DOBA PŘÍPRAVY ± 3 hodiny
KONSTRUKCE Kosťa Chadziantonidis, Roman Žiška
SLEPENÍ Kosťa Chadziantonidis

Klíčová slova:
bitevník