Papírová armáda ABC: Katamarán Rejnok K-29

Papírová armáda ABC: Katamarán Rejnok K-29
Sdílej
 
Katamaran je plavidlo se dvěma trupy. Tato konstrukce zaručuje velmi dobré plavební vlastnosti.

 

Katamaran je plavidlo se dvěma trupy. Tato konstrukce zaručuje velmi dobré plavební vlastnosti, ať už se jedná o rychlost nebo schopnost bojového nasazení při vysokých vlnách. Trupy spojené širokou palubou také nabízí větší plochu pro přístrojové a zbraňové vybavení. K–29 Rejnok má na přídi automatický dvouhlavňový kanon, na bocích trupu jsou instalovány torpédomety a na zádi kulometná střeliště.

Zvláštností je nový motor typu PUMP-JET. Jedná se v podstatě o vodní trysku. Voda je vpředu nasávána do motoru, tam se urychlí a pod tlakem tryská zezadu ven. Pohon je tichý a zachytit jej sonarem je velmi těžké. Navíc za lodí nezůstává tak výrazná stopa zvířené vody. Bojové katamarany se především nasazují při ochraně pobřežních vod nebo při krytí výsadkových akcí velkých plavidel. Mohou však být nasazeny i ve vnitrozemí na velikých řekách.

 

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

Všechny části předem narýhněte. Červené šipky označují plochy, které budete ohýbat směrem k sobě.

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Slepte střední část trupu 1. Levou část trupu 2 a pravou část trupu 3 přilepte k dílu 1. Levou příď 4 a pravou příď 5 nalepte k dílům 1, 2 a 3.

2. Záď 6 nalepte rovněž k dílům 1, 2 a 3. Motor 7 nalepte zespoda na díl 1. Velitelskou kabinu 8, přístrojovou část 9 a obytnou část 10 nalepte na díly 1, 2 a 3.

3. Střeliště 11 a 12 nalepte na díly 2 a 3. Kulomety 13 (2x) nalepte na díly 11 a 12. Torpédomety 14 (2x) nalepte na díly 2 a 3. Věžičku 15 nalepte na díl 8. Radar 16 a anténu 17 nalepte na díl 15. Antény 18 (2x) nalepte na díl 10. Kanonové hlavně 19 (2x) nalepte na střeleckou věž 20 a celek nalepte na díl 1.

 

Papírová armáda ABC: Vrtulník H-17 Panter

Papírová armáda ABC: Vrtulník H-17 Panter

Papírová armáda ABC: T-63 Ocelot

Papírová armáda ABC: T-63 Ocelot

Papírová armáda ABC: U-78 Barakuda

Papírová armáda ABC: U-78 Barakuda

Klíčová slova:
armada abc, katamaran