Muzeum vystřihovánek: Horská usedlost

Muzeum vystřihovánek: Horská usedlost
Sdílej
 
Kromě architektury se se známkou KMT můžeme setkat také na listech s vystřihovánkami zvířat a figurek v národních krojích.

 

Zajímá vás, co bylo před vystřihovánkami z ABC? Vrátíme se o více než 70 let zpět prostřednictvím starých vystřihovánek. O vydavatelství s obchodní značkou KMT nevíme bohužel vůbec nic. Pravděpodobně se jedná o iniciály majitele.

Domníváme se, že jde o německého vydavatele působícího v Čechách ve 30. a 40. letech 20. století. Dochované aršíky obsahují i řadový číselný kód dokazující množství vydaných vystřihovánek. Kromě architektury se se známkou KMT můžeme setkat také na listech s vystřihovánkami zvířat a figurek v národních krojích (na obrázku).

Více na www.papirovaarcheologie.cz

 

 

Horské stavení z Muzea vystřihovánek •  archiv

 

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

Model horské usedlosti je velmi jednoduchý a při dodržování základních stavebních postupů jej zvládnou slepit i začátečníci. Nejprve narýhujte všechny lomové čáry a poté jednotlivé díly vystřihněte. Postupně k sobě díly slepte. Pro lepší vzhled můžete hrany zaretušovat odpovídajícím barevným odstínem. Hotový dům nalepte na pevnou podložku a doplňte pečlivě vystřihanými figurkami a stromy s keři a skalami.

 

 

Muzeum vystřihovánek: Lokomotiva

Muzeum vystřihovánek: Lokomotiva

Vystřihovánky v ABC 14

Vystřihovánky v ABC 14

Muzeum vystřihovánek: Pevnost

Muzeum vystřihovánek: Pevnost

Klíčová slova:
muzeum vystrihovanek