Jak vyrobit adventní vánoční věnec krok za krokem

Jak vyrobit adventní vánoční věnec krok za krokem
Sdílej
 
Adventní věnec je jednou z věcí, které váš domov promění v útulný, vánočně laděný prostor. Navíc vlastnoručně vyrobený věnec je vlastně dárkem pro celou rodinu. Tady zjistíte, co k jeho výrobě potřebujete, a najdete jednoduchý návod, jak si vánoční věnec vyrobit krok za krokem.

Co potřebujete

1. Základní korpus (prodává se slaměný, polystyrénový nebo z umělého jehličí - ten je dražší, stačí ho jenom ozdobit), krepový papír (nejlépe zelený), tenký drátek, větvičky na uvití základního tvaru (jedlové nebo smrkové).

2. Na ozdobení adventního věnce lze použít i drobnější vánoční řetězy a ozdoby, které určitě najdete doma, efektní jsou malé dárkové balíčky vytvořené například z krabiček od zápalek a balicího papíru.

3. Šišky, makovice a další sušené plody jsou také pěkné, stejně jako stále zelené větvičky ze smrku či třeba túje. Připravte si také nůžky a kleště na štípání drátku.

Video se připravuje ...

Hasiči varují před požáry způsobenými z adventních věnců • Zdroj: HZS

Jak vyrobit vánoční adventní věnec:

1. Ustřihněte asi 4 - 5 cm široký pruh krepového papíru a obalte jím základní korpus. Konec přelepte izolepou.

2. Připravte si asi 50 cm dlouhý drátek. Obtočte ho kousek kolem jednoho místa korpusu tak, aby na jedné straně zůstal konec dlouhý asi 3 cm a na druhé straně zbývající dlouhá část. Krátký konec drátku zapíchněte do korpusu, aby se drátek při práci neposunoval.

3. Připravte si větvičky dlouhé 20 - 30 cm. Dvě až čtyři vždy položte na korpus tak, aby co nejvíce zakryly zelený krepový papír.

Adventní věnec váš domov promění v útulný, vánočně laděný prostor •  Pixabay

4. Omotejte větvičky drátkem, ten utáhněte a jednou rukou přidržte. Druhou přidávejte postupně další větvičky, až obalíte celý korpus. Větvičky jsou různě dlouhé a husté, přidávejte je podle potřeby.

5. Ozdobné stužky, krajky, vánoční ozdoby či balíčky přichytíte k adventnímu věnci opět drátkem. Zakryjete jimi i místa, kde korpus dokonale nepřekrývají větve. Než s tím začnete, promyslete si, jak by měl hotový věnec vypadat, aby jednotlivé ozdoby barevně ladily.

Vyrobte si věnec z kaštanů: Postup najdete tady

Co dělá Vánoce Vánocemi

Co dělá Vánoce Vánocemi

Jak udělat hru: Jednoduchý start do složitého oboru

Jak udělat hru: Jednoduchý start do složitého oboru

Pokusy s IQ: Balonkový špíz

Pokusy s IQ: Balonkový špíz