Pomocná packa: Muflonče z nemocnice

Pomocná packa: Muflonče z nemocnice
Sdílej
 
Mufloní mláďata stejně jako všechny děti dovádějí a poskakují a najednou bác - zlomí si nohu. Právě tohle se přihodilo muflončeti žijícímu v areálu pražské Thomayerovy nemocnice.

A to bylo jeho štěstí, všiml si ho zřízenec nemocnice a přivolal zvířecí záchranku, kterou v Praze provozuje Český svaz ochránců přírody. Veterinární lékařka vyrobila muflončeti na míru speciální dlahu a zvíře putovalo do záchranné stanice v Pátku u Poděbrad, kde zůstane, dokud mu zlomenina úplně nesroste.

Jestli všechno dobře dopadne - v což všichni doufají - vrátí se ke svému stádečku v parku nemocnice. Je už totiž dost velké, takže nehrozí, že si příliš zvykne na člověka.

To se naopak stalo selátkům prasete divokého, která přišla do stanice jako úplná "mimina". Byla s nimi spousta práce, rodí se totiž bez vlastní imunity, takže jsou náchylná k nejrůznějším střevním nemocem. Ale za pomoci feny Elby a speciálních preparátů se podařilo překonat počáteční obtíže a prasátka se mají čile k světu. Možná až moc - prostory stanice jim přestávaly stačit, a tak dřív, než ji stačila zbořit, putovala k chovateli, který se jich ujal. Do přírody už se totiž vrátit nemohou, jsou příliš fixovaná na člověka.

Fakta o stanici

Oficiální název: Stanice pro handicapované živočichy v Pátku
Adresa: Pátek 56, 290 01 Poděbrady
Telefon: 603 864 822
Návštěvy: kdykoliv po předchozí telefonické domluvě
Další informace: http://www.zachranazivocichu.cz

Krokodýlové děsí město

Krokodýlové děsí město

Pomocná packa: Odchována lidmi

Pomocná packa: Odchována lidmi

Klíčová slova:
stanice, záchrana, muflon
 

Články odjinud