Pomocná packa: Lišák Cácorka

Pomocná packa: Lišák Cácorka
Sdílej
 
Když náhodný turista objevil opuštěná liščata, jejichž mámu lišku srazilo auto, ze čtyř už přežívalo jen jedno.

Turista zavolal na Záchrannou stanici Drosera na Bublavě a její pracovník se vydal hledat liščího sirotka na popsané místo v horách. Mládě se mu nakonec podařilo najít a odvezl ho (k velké radosti jeho pětileté dcery Nikolky) domů. Právě ona dala lištičce jméno Cácorka a to jí zůstalo, i když se později ukázalo, že je to kluk.

Lišáček při vydatném krmení rychle rostl a brzy se mohl přestěhovat z domácí péče do stanice. Stal se miláčkem pracovníků stanice i jejích malých i velkých návštěvníků, a tak bylo rozhodnuto, že ve stanici zůstane. Ale příroda nakonec rozhodla jinak - přišel čas liščího milování, kolem stanice začala obcházet liška a Cácorka začal být neklidný. Dokonce i přestal žrát, po několika dnech proto směl zůstávat přes noc venku.

Zpočátku se přes den nebo večer vracel pro krmení, ale třetí den opustil se svou družkou stanici nadobro. Lidé ze stanice však věří, že není daleko, a když se občas u potoka pod stanicí objeví liška, všem říkají, že je to jejich Cácorka.

Fakta o stanici

Oficiální název: Záchranná stanice handicapovaných živočichů DROSERA

Adresa: Bublava 686, 358 01 Kraslice

Telefon: 606 840 500, 773 609 610

Návštěvy: expoziční voliéry jsou přístupné veřejnosti denně, vstup do samotné stanice je po předběžné domluvě pouze pro ekologické kroužky a malé zájmové skupiny

Další informace: www.droserabublava.cz

Nebezpečné lovy: S foťákem na medvěda

Nebezpečné lovy: S foťákem na medvěda

Jaro ožívá: Zapojte se do mezinárodní akce

Jaro ožívá: Zapojte se do mezinárodní akce

Klíčová slova:
stanice, pomocná, packa, cácorka
 

Články odjinud