Kvadrokoptéra Fleg 2,4 GHz: Bitevní set

Kvadrokoptéra Fleg 2,4 GHz: Bitevní set
Sdílej
 
Bitva začala. Drony roztočily vrtule a jako rakety vystřelily vzhůru. Není cesty zpět. Jen pár minut, než čas vyprší. Jde o všechno!

 

Ano, jde o všechno. I takový pocit můžete mít, když rozbalíte balení bitevního setu se dvěma kvadrokoptérami. Stačí jen najít soupeře a pustit se do souboje. Drony na dálkové ovládání už nějakou dobu vládnou odvětví RC modelů. Mezi různými typy, velikostmi a cenovými kategoriemi se však objevilo něco opravdu zajímavého. Bitevní drony.

Odolná kvadrokoptéra

Krabice obsahuje dva drony odlišné barvy, abyste při zuřící bitvě ve vzduchu dobře rozeznali toho svého. K lepší orientaci a sledování dronů slouží i LED osvětlení v jejich přední části. Díky lehké plastové konstrukci se skvěle hodí pro venkovní i domácí použití. Do vzduchu se dron vznese pomocí čtyř vrtulí, které jsou bezpečně chráněny postranními krytkami. S velikostí 15 cm a hmotností 34 g se řadí spíše k menším kvadrokoptérám, což jim však neubírá na obratnosti ani rychlosti.

Co je v balení

Drobnou vadou na kráse mohou být plastové krytky baterií, které občas odskakující při dopadu dronu na zem. Ani připojování baterie baterie není příliš komfortní. V balení naleznete kromě dvou dronů samozřejmě i dva ovladače (vysílačky 2.4 GHz) s dosahem až 25 metrů, Li-Po akumulátory (baterie Li-Pol 3,7V / 220mAh), dobíjecí USB kabely a náhradní vrtule. Přiložený návod vás podrobně seznámí s ovládáním i s údržbou. Jediné, co budete hledat marně, jsou baterie do ovladačů. Připravte si proto předem 8 tužkových baterií AA.

Vyzkoušeli jsme kvadrokoptéru Fleg 2,4 GHz - Bitevní set •  Conquest

Zábava pro dva

Drony jsou připraveny. Nyní vás čeká spárování drona s ovladačem a můžete letět. Při párování dejte pozor, aby se oba drony nespárovaly se stejnou vysílačkou. A protože se jedná o bitevní drony, můžete použitím bojového tlačítka dostat svého soupeře k zemi. Stačí vám k tomu 4 přesné zásahy. Záleží jen na vaší šikovnosti s ovladačem. Zasažený dron se po prvních zásazích otočí, třetí střela jej přetočí o 360 stupňů a po posledním úspěšném zásahu se dron snese k zemi. Nedočkáte se tak sice oslnivých světelných efektů vyobrazených na krabici, ale i tak si při soupeření užijete spoustu zábavy.

Malé ale obratné

Malé drony dokážou překvapit svou obratností. Kromě možnosti upravit nastavení rychlosti, můžete ve vzduchu předvádět oslnivé přemety do všech stran. Kvadrokoptéra má k tomuto účelu na ovladači speciální tlačítko aktivující režim AUTO FLIP. Kromě boje tak můžete s kamarádem poměřovat své síly i ve vytváření složitých letových kreací. Skvělým testem vašich dovedností může být vytvoření letové dráhy.

 

Vyzkoušeli jsme kvadrokoptéru Fleg 2,4 GHz - Bitevní set •  Conquest

Zkušeným pilotem

Cvičení dělá mistra. Při ovládání těchto dronů dáte známému přísloví jistě za pravdu. Mají totiž velice citlivé ovládání, které vyžaduje důkladnější tréning. Zkušenější piloti budou mít ovládání zvládnuté během pár letů, ale i začátečníci si s dronem nakonec zdárně poradí. Nikoho tak nemusí vyplašit zařazení "pro pokročilé" nebo věková hranice 14+. I mladší děti po čase zvládnou drona dobře ovládat.

Výdrž

Plně nabité drony se ve vzduchu reálně udrží až 8 minut, což je dostatečná doba na svedení jednoho souboje. Následujících 40 minut se budou baterie dobíjet, než se znovu vydáte do vzduchu.


Kvadrokoptéra Fleg 2,4 GHz

Shrnutí: V poměru cena/výkon, skvělá volba pro společné létání a soupeření.

Distributor: ConQuest


Star Wars 74-Z Speeder Bike: Dron z Temné strany Síly

Star Wars 74-Z Speeder Bike: Dron z Temné strany Síly

Co znamenají titulkové scény filmu Spider-Man: Daleko od domova?

Co znamenají titulkové scény filmu Spider-Man: Daleko od domova?

Vystřihovánky v časopisu ABC č. 14/2019

Vystřihovánky v časopisu ABC č. 14/2019

 

 

Články odjinud