HyperX pod lupou: Test sluchátek, klávesnice a myši

HyperX pod lupou: Test sluchátek, klávesnice a myši
Sdílej
 
Prozkoumali a vyzkoušeli jsme klávesnici, myš a sluchátka značky HyperX od firmy Kingston. Stejnou trojici jsme testovali letos v lednu, jen byla od firmy Logitech. Shodně jsme vybrali zaměření na hraní her, a to z toho důvodu, že právě při hraní se dobře testuje odolnost a trvanlivost výrobků.

 

Redaktoři časopisu ABC na počítačích nejen připravují časopis, ale také bloudí ve virtuálních světech her, sledují videa, poslouchají hudbu nebo brouzdají po internetu. Že k tomu potřebují myš a klávesnici, to je jasné každému.

Už tak zřejmé ale není, jakou značku nebo model si vybrat. Všechny dělají to samé – na klávesnici budete prostě vždy ťukat do kláves a myš poslouží k pohybu kurzoru po monitoru. Přitom jsou tu ale zásadní rozdíly v odolnosti, hlučnosti a přesnosti.

Drsná trojka: Sluchátka, klácesnice a myš

Prozkoumali jsme klávesnici, myš a sluchátka značky HyperX od firmy Kingston. Stejnou trojici jsme testovali letos v lednu, jen byla od firmy Logitech. Shodně jsme vybrali zaměření na hraní her, a to z toho důvodu, že právě při hraní se dobře testuje odolnost a trvanlivost výrobků. Ty s logem HyperX jsou zaměřené na esportovce a profesionální hráče, takže zběsilé hraní Fortnite by na nich nemělo nechat trvalé následky.

Fortnite Battle Royale: Poslední zůstává

Fortnite Battle Royale: Poslední zůstává

Hyper sestava

Celá sestava nezklame. Nejslabším článkem se stává myš, která pouze pro hraní vystačí obstojně. Její využití pro ostatní operace s počítačem je spíše problematické. Klávesnice i sluchátka dělají svému výrobci čest a při srovnání s konkurencí obstojí více než dobře jak ve výši ceny, tak kvality. Vzhledem k tomu, že na trhu nejsou klávesnice, myši a sluchátka HyperX tak dlouho, jde o solidní výsledek.

Hliníková klávesnice Alloy Origins: Podsvícení využívá odrazu o hliníkovou desku, je příjemné a zabarvení se dá měnit v aplikaci •  HyperX

Klávesnice Alloy Origins

Hliníková klávesnice Alloy Origins s cenovkou kolem tří tisíc je jedním slovem skvělá. Vlastní vahou drží na stole a mechanické spínače jsou ukryté 1,8 mm pod klávesnicí, namísto obvyklých 2 mm. Ve výsledku jsou rychlé a nenutí prsty k silnému tisknutí, zároveň však poskytují příjemný odpor. Zejména hráči rychlých akcí budou s Origins spokojení. Co ale celé klávesnici ubírá body je nedostatek programovatelných kláves.

HyperX: Robustní bezdrátová myš Pulsefire Dart nás při testování příliš nepotěšil •  HyperX

Bezdrátová myš Pulsefire Dart

Bezdrátová myš Pulsefire Dart má programovatelných tlačítek rovnou šest. Rozměry ji určují především pro uživatele s větší rukou. I když používání ve hrách nebylo úplně špatné, při práci například s grafickými programy nebo ve střižně videí se kurzor sekal a zpožďoval. „Odkladiště“ na palec pravé ruky z měkkého materiálu nepůsobí příliš trvanlivě, což u myši s cenou kolem dvou a půl tisíce korun zamrzí.

HyperX: K sluchátkům Cloud Flight S je možné připojit mikrofon pro týmovou komunikac •  HyperX

Sluchátka Cloud Flight S

Zatímco bez myši HyperX bychom se obešli, bez sluchátek Cloud Flight S s pěticentimetrovými měniči (reproduktory) už ne. Poskytují vynikající výkon jak ve standardním režimu, tak při zapnutí virtuálního prostorového zvuku 7.1.

Zejména ve hrách a filmech zvukovou kulisu jak se patří oživí. Stavba „talířů“ na uchu v sobě dokonce obsahuje komory pro vyrušení zkreslení zvuku při hlasitých efektech. Tohle jsou prostě a jednoduše sluchátka, která hráče nezklamou.

HyperX: Podložku Qi můžete použít i na dobíjení mobilu, jestli podporuje bezdrátové nabíjení •  HyperX

Nabíjení bez drátů

Jak myš Pulsefire Dart tak sluchátka Cloud Alpha S je možné nabíjet pomocí kabelu, ale také bez něj. Slouží k tomu podložka Chargeplay Base, která podporuje přenos elektřiny vzduchem na základě standardu Qi.

Funguje to podobně jako indukční plotna v kuchyni, s tím rozdílem, že zde se energie využívá při nabíjení spotřebiče. Je to příjemné a elegantní řešení, při kterém nemusíte neustále hledat nabíjecí kabel. Nabíjení je ale pomalejší a musíte si dávat pozor, aby zařízení na podložce sedělo skutečně přesně.

Virtuální realita pro všechny: Oculus Quest jsou nejlepší brýle pro hráče

Virtuální realita pro všechny: Oculus Quest jsou nejlepší brýle pro hráče

Vyzkoušeli jsme ultimátní herní křeslo Predator Thronos

Vyzkoušeli jsme ultimátní herní křeslo Predator Thronos

LEGO je stavebnice bez hranic: Vyzkoušeli jsme Velký kreativní box

LEGO je stavebnice bez hranic: Vyzkoušeli jsme Velký kreativní box

 

Články odjinud