Vyzkoušeli jsme ultimátní herní křeslo Predator Thronos

Vyzkoušeli jsme ultimátní herní křeslo Predator Thronos
Sdílej
 
Společnost Acer se v posledních letech proslavila herní řadou periferií Predator. Jde o počítače, klávesnice, monitory, ale i laptopy, které vychází vstříc požadavkům náročných moderních her a hráčů. I když se ale drahými predátory obklopíte, nebude to úplně to pravé – bude vám chybět hydraulický herní kokpit Thronos.

Epické herní křeslo

Thronos je luxusní odpovědí na komfortní hraní na domácích počítačích. Obvykle při něm sedíme v křesle nebo na židli, ale toto? Toto je několik set kilogramů těžká ocelová konstrukce, která se kolem vás uzavře jako sevřená ruka. Před oči se vám spustí trojice monitorů a klávesnice s myší zaparkují na pozicích, odkud se dobře ovládají. A nejen to. Verze Cave, kterou jsme v redakci vyzkoušeli, vás dokonce hydraulicky naklopí do napůl ležaté polohy.

Thronos má ovládání po ruce

Zážitek z hraní několika akčních her byl skvělý. Zkoušeli jsme Metro 2033 a Heroes & Generals a krom panoramatického výhledu na herní plochu nám Thronos poskytl haptické prožívání událostí skrz vibrování sedadla podle hlasitosti herních zvuků. LED vestavěné do rámu příjemně dokreslily při zhasnutém světle barevnou náladu obrazu. Všechny polohy křesla jsou nastavitelné na ovládacím panelu umístěném na opěrce a na dálkovém ovládání.

Video se připravuje ...

Test herního trůnu Acer Predator Thronos • Zdroj: redakce ABC

Univerzální konstrukce

Na rozdíl od automobilových nebo leteckých kokpitů, které jsou určeny jen pro určitý typ her, je Thronos univerzální. Zahrát si můžete prakticky cokoliv, třeba novou Tomb Raider nebo Assassin‘s Creed, ale klidně i strategii v reálném čase nebo piškvorky. Jeho výhodou je také neměnnost. Zatímco se v počítači budou vyměňovat grafické karty za novější a rozšiřovat paměť, Thronos není zapotřebí upgradovat.

Za cenu auta

Acer Thronos Cave ani jeho novější verzi Air (postrádá hydrauliku, ale navíc nabízí třeba masáž zad) si zřejmě domů nepořídíte. Krom toho, že zabere celý pokoj, tak by vás vyšly na 800 a 400 tisíc. Takovou cenu jsou ochotni zaplatit jen určití jedinci nebo společnosti. Započítává se do ní i hardwarové vybavení včetně počítače Predator Orion 9000, tří monitorů stejné značky a periferií. Dovedeme si představit, že trůn ozdobí například arkádovou hernu nebo se s ním nějaká firma blýskne na výstavě, anebo že ho budou používat úspěšní esportovci a youtubeři. Po obvodu konstrukce je totiž několik pozic připravených pro umístění videokamer.

180 cm! Assassin`s Creed Odyssey na třech monitorech herního křesla Predator Thronos •  Ubisoft

Jak zdravě hrát

Některé hry vás baví několik minut, jiné hodiny. Stejně jako každý, kdo sedí před počítačem dlouhou dobu, potřebujete i vy během herní zábavy dodržovat několik jednoduchých pravidel, kterými předejdete zdravotním komplikacím. V první řadě je to pitný režim. Průběžně pijte, ideálně čistou vodu nebo ředěnou ovocnou nebo zeleninovou šťávu. Jednou za hodinu se šetrně protáhněte a projděte, klidně jen po pokoji. Udržujte vzpřímená záda a mějte dostatek místa pro natažení nohou. A samozřejmě to se sezením u počítače nepřehánějte!

Herní hardware: Výbava pro ostřílené hráče

Herní hardware: Výbava pro ostřílené hráče

Virtuální herna: Zábava i poučení

Virtuální herna: Zábava i poučení

Expediční modely: Do přírody s ovladačem

Expediční modely: Do přírody s ovladačem

 

Články odjinud