Deskovinky #26: Nezastavitelné nákazy

Deskovinky #26: Nezastavitelné nákazy
Sdílej
 
Deskovinky se nesou v duchu opravdu velkých her, i když dvě z nich mohou na pohled působit titěrným dojmem. Nadešel čas pandemií a dobrodruhů!

Malé velké hry v půlce července

Velká galaxie v malém provedení •  Rexhry

Z Číny (jak vznikla Velká čínská zeď si přečtěte tady) o velké  k nám pluje něco velice malého. Tedy alespoň na první pohled. Hry ze série Malé velké „XYZ“ dobře klamou tělem v podobě malé krabičky tak akorát do dámské kabelky či pánské brašny. Jakmile však otevřete jejich obsah a rozložíte ho na stůl, ocitnete se u naprosto plnohodnotné deskovky (všechno o deskovkách najdete u nás). O české verze těchto her se u nás starají Rexhry a podle nejnovějších zpráv jsou hned dvě Malé velké krabičky právě teď na lodi z Číny.

Malé velké hry jsou super! •  Rexhry

První z nich je „pouhé“ rozšíření k Malým velkým galaxiím s názvem Do neznáma. Přidává nové typy lodí a s nimi spojenou nutnost najímání kapitánů. Kromě toho se můžete vydat na průzkum za hranice zmapované galaxie a vrátit se s velkým bohatství nebo se možná nevrátíte vůbec.

Jste připraveni na dobrodružství? •  Rexhry

Druhou hrou z této rodiny jsou Malá velká dobrodružství. Ty si celkem nedávno prošla opravdu úspěšnou kampaní na Kickstarteru a svým fantasy zasazením se vracejí k úspěšným Malým velkým královstvím. Tentokrát jste však opravdoví hrdinové, kteří se vydávají do světa plnit rozličné úkoly a bojovat pomocí meče a magie. Možná největší předností hry jsou panáčci, kterým fyzicky můžete dávat různé zbraně, štíty a lektvary přímo do ruky. Obě výše zmíněné hry by měly být v obchodech v půlce července.

 

Zombicide: Černý mor

Nemrtvá nákaza v Česku

Tak takhle to vypadá. Zombicide: Černý mor. •  Blackfire

Zombicide: Černý mor je další hra ze série Zombicide, kterou s železnou pravidelností chrlí figurkoví specialisté z Cool Mini Or Not. Jedná se o druhý nejúspěšnější projekt této firmy – celkem 20 tisíc lidí se na Kickstarteru složilo na částku 4 milionů dolarů, což je o 200 tisíc méně, než jejich nejúspěšnější Rising Sun. Momentálně se Černému moru na paty sápe další Zombicide: Green Horde s aktuálními 3,7 miliony. Obecně je Černý mor pátou nejúspěšnější deskovkou v historii Kickstarteru. Jo, CMON umí.

Dvojité oživení? Ano, to chceme! •  Blackfire

Pokud vás odradil anglický jazyk nebo Kickstarteru nedůvěřujete nebo ho dokonce neznáte, není problém. Zombicide: Černý mor vyšla minulý týden v české lokalizaci. Konečně tak můžete zjistit, proč je kolem hry takový povyk. Základní krabice hry je silně okleštěná od dodatečného obsahu, který byl dostupný v rámci kampaně. O tom, zda se dočkáme i rozšiřujících balíčků v češtině, rozhodnou prodeje v následujících měsících včetně Vánoc.

Se zombíky se nemažte! •  Blackfire

Zombicide: Černý mor je kooperativní hra ze středověkého prostředí s mozkylačnými zombiemi. Na ty se vrhnete v až šesti hrdinech pomocí mečů, sekyr, luků, kuší, ale i kouzel nebo pastí. Byť je obchodní verze mnohem menší, i tak je to pěkný cvalda – 71 vysoce detailních figurek, 9 obrovských oboustranných herních dílů, přes sto karet a desítky žetonů poskládají dohromady několik kil. Tak šup na nákupy, ať se dočkáme i nějakých speciálních monster. Pokud si však stále nejste jistí, počkejte si na naší recenzi.

 

Pandemic Legacy – Druhá sezóna se blíží

Druhá sezóna Pandemie přinese výrazné novinky do hry •  Mindok

Od vydání první sezóny Pandemic Legacy uběhly již dva roky. Pokud to nevíte, tak právě tahle hra otřásla deskoherním světem jako snad žádná jiná před ní. Během chvilky se vyšvihla na první místo světového žebříčku Boardgamegeek, kde si hoví dodnes. A v čem že bylo její kouzlo? Hra se hraním vyvíjela. Jedna partie měla zásadní dopad na každou další. Přelepujete herní plán, popisujete karty, úmyslně ničíte komponenty. Jde o ultimátní zážitek, který jen tak nezapomenete. Napjatě jsme vyhlíželi druhou sezónu a z informací doprovázející oznámení opravdu zklamaní nejsme.

Pandemic Legacy: Season 2 •  Mindok

Děj se přesouvá do doby 71 let po událostech prvního dílu. Téměř vše bylo ztraceno. Lidstvo se přesunulo na moře, kde je nákaza nemůže dostihnout. Odtud zásobují nejbližší přímořská města, ale už i ta začínají chřadnout. Proto se rozhodnete vydat se hlouběji do vnitrozemí, do dávno zapomenuté krajiny.

Pandemic Legacy: Season 2 •  Mindok

Jak můžete vidět z fotek, většina mapy je opravdu zahalena tajemstvím, takže nás tentokrát čeká pěkná porce překvápek. Základní mechanismy s rozšiřováním nákazy a akcemi hráčů s různými schopnostmi zůstávají, ale dočkají se jistých změn. Tentokrát totiž musíte města i zásobit jídlem a léčivy. Nezásobené město je mnohem náchylnější na propuknutí nemocí. Čeká vás tak ještě mnohem více práce, než když jste do teď nákazu pouze odstraňovali. Pandemic Legacy: Season 2 vyjde letos na podzim v rámci veletrhu her v Essenu.

Přečtěte si také:

Hvězdné rádio: Nalaďte si galaxii

Hvězdné rádio: Nalaďte si galaxii

Nemrtvé prázdniny I: Živá mrtvá zombie

Nemrtvé prázdniny I: Živá mrtvá zombie

Nesmrtelný ďábel? 20 let boje se zhoubnou nemocí

Nesmrtelný ďábel? 20 let boje se zhoubnou nemocí

Losi versus vlci

Losi versus vlci

 

Články odjinud