Deskovinky #40: České vydání stolní adaptace Falloutu a další nové hry

Deskovinky #40: České vydání stolní adaptace Falloutu a další nové hry
Sdílej
 
Na poli stolních her dnes narazíte na úplně všechno. Zasmějete se, i když nemůžete mluvit. Zavzpomínáte na doby za počítačem, a dokonce se i naučíte něco o historii. S tím vším vás seznámí nové Deskovinky.

Hrdinové bez záruky

Společnost Rexhry na svém Facebooku s radostí oznámila, že jejich inovativní kooperativní taškařice Hrdinové bez záruky sjíždí z výrobní linky kdesi v Evropě. Na doručení hry tak nebudeme čekat měsíce, jak tomu bývá v případě čínských tiskáren, ale jen pár dní. Hrdinové bez záruky nabídnou kooperaci až pro osm hráčů a celá partie vám zabere pouze čtvrt hodinky.

Hra obsahuje hned několik nevšedních prvků – je na čas, všichni hrají najednou a nikdo nesmí mluvit. Každý hráč může kdykoliv vyvolat jednu z možných akcí (pohyb, něco sebrat, prozkoumat…) s jakoukoliv figurkou na pláně. Vtip je v tom, že každý hráč umí něco jiného a bez možnosti mluvit je domlouvání se na správném postupu nevídaná legrace. Vaším cílem je nakrást co nejvíce cennosti v obchoďáku. Na tohle jsme obzvlášť zvědaví.

České vydání stolní adaptace legendárního Falloutu je na spadnutí •  archiv prodejce

Desková hra Fallout

Bylo to dlouhé čekání, a ještě není všem dnům konec, ale vydání české verze stolní adaptace legendárního Falloutu je na spadnutí. Když vše půjde podle plánu, dočkáme se této epické deskovky z postapokalyptického prostředí 16. července. Fallout si uzme minimálně dvě hodiny času a dovolí vám hrát solitérně i kompetitivně až ve čtyřech hráčích.

Herní náplní je to samé, co v počítačové předloze. Pobíháte po zdevastované pustině, prohledáváte trosky budov, vylepšujete si postavu novým vybavením i schopnostmi, bojujete se zmutovanými monstry, následujete příběh. Fanoušci Falloutu prakticky nemají důvod od této krabice odvracet zrak, ale i tématu neznalí by se měli dočkat kvalitní deskovky.

Deskovinky #30: Zaostřeno na Fantasy Flight Games

Deskovinky #30: Zaostřeno na Fantasy Flight Games

Fox in the Box se rozpíná

Mladé české vydavatelství Fox in the Box můžete znát zatím díky čtyřem náročným hrám – Neanderthal, Pax Renaissance, 18CZ a Bios: Genesis. Tyto kousky opravdu nejsou pro začínající deskovkáře, a i těm dělají složitá pravidla nemalé vrásky na čele. To se změní s čerstvou novinkou 18Lilliput, vláčkovou hrou ze série 18XX (stejně jako výše řečená 18CZ), která má stejnou hratelnost nabídnout širšímu publiku.

V 18Lilliput se stanete velkými podnikateli, kteří budují nové vlakové spoje mezi významnými místy a vydělávají slušné peníze přepravou lidí a zboží. Zatímco pravidla 18CZ připomínají právnický text a herní doba atakuje pět hodin, 18Lilliput ořezává mechanismy a tím i herní dobu na přijatelné 1–2 hodinky.

V Greenland se ujmete kmenů soupeřících o zmrzlou zemi Grónska •  archiv prodejce

Fox in the Box vypomáhalo rakouskému designérovi a tvůrci celé série 18XX Leonhardu Orglerovi již v případě 18CZ, ale 18Lilliput už je vyložená spolupráce. Hra momentálně vybírá finance na Kickstarteru a nutno dodat, že úspěšně. Její vydání by mělo stíhat Vánoce.

Fanoušci náročných her ale nemusí mít strach, protože Fox in the Box rovněž oznámili počeštění spousty her od Sierra Madre Games. Těšte se na Pax Emancipation, ve které se postavíte proti otroctví, v Greenland se ujmete kmenů soupeřících o zmrzlou zemi Grónska a John Company vám představí Britskou Východoindickou společnost. Hry si můžete předobjednat na oficiálních stránkách.

Deskovinky recenzují: Scythe – Invaze z dálek

Deskovinky recenzují: Scythe – Invaze z dálek

Deskovinky #39: Výbušná koťátka a zločin

Deskovinky #39: Výbušná koťátka a zločin

Psí plemena: Akita inu, pes bez psího zápachu!

Psí plemena: Akita inu, pes bez psího zápachu!

 

Články odjinud