Ztraceni ve vesmíru: Nej sci-fi seriál pro teenagery?

Ztraceni ve vesmíru: Nej sci-fi seriál pro teenagery?
Sdílej
 
Finále jednoho z nejlepších dobrodružných sci-fi seriálů pro děti, teenagery i celou rodinu odhaluje temná tajemství. Ztraceni ve vesmíru dokazují, že kdo hledá, najde! Ale je to opravdu konec?

Co je horší než ztratit se ve vesmíru? Ztratit se ve vesmíru bez rodičů. Přesně to se stalo sourozencům Robinsonovým na konci minulé řady dobrodružného sci-fi seriálu Ztraceni ve vesmíru.

Dvanáctiletý Will, jeho o něco starší sestry Penny a Judy plus asi stovka dalších dětí sice unikly před nebezpečím, ale uvázli kdesi v neznámu. Jejich cílem byla lidská kolonie v systému Alfa Centauri. Místo toho narazili na dávno ztracenou kosmickou loď. Zmizela před dvaceti lety. A s ní i biologický otec nejstarší Judy.

Na co dívat v karanténě? Nejlepší seriály pro děti a teenegery

Na co dívat v karanténě? Nejlepší seriály pro děti a teenegery

Nejlepší sci-fi seriál?

Ztraceni ve vesmíru je jeden z nejlepších a nejzábavnějších současných sci-fi seriálů, který se navíc hodí pro nejen pro děti nebo teenagery, ale rovnou celou rodinu. Všechny díly najdete na Netflixu. První epizody měly premiéru už v roce 2018, a protože se líbily, dočkaly se pokračování.

Nedávno byla uvedena třetí řada, která uzavírá minimálně část příběhu Robinsonových. Seriál je novou verzí u nás neuvedené televizní podívané, která stejně jako Star Trek zaujala americké televizní diváky už během šedesátých let 20. století. Nové příběhy jsou akčnější, dramatičtější a modernější.

Ztraceni ve vesmíru je jeden z nejlepších sci-fi seriálů •  Netflix

Nebezpečí, Wille Robinsone!


Rodina Robinsonových je pojmenovaná podle slavného trosečníka Robinsona Crusoe z dobrodružného románu spisovatele Daniela Defoe. Když se ztratí cestou do vesmírné kolonie, nejdříve zůstává odkázána jen sama na sebe. Ale rychle se setkává se záhadným mimozemským robotem, kterého Will pojmenuje jednoduše Robot. Dvoumetrový silák začne Willa z neznámých důvodů chránit a jeho varování „Nebezpečí, Wille Robinsone!“ rezonuje skoro každým dílem.

Robot je hvězda

Robot, který se stal jednou z hlavních hvězd seriálu, vznikl kombinací praktických a digitálních efektů. V propracovaném kostýmu chodí živý herec a natočené scény se pečlivě upravují na výkonných počítačích.

Tak to probíhá už od začátku, přestože se od premiéry první epizody Ztracených ve vesmíru mnohé změnilo. Když se v roce 2016 začala rodit nová dobrodružství Robinsonových, byl to jediný sci-fi seriál s velkým rozpočtem a speciálními triky srovnatelnými s dražšími filmy. Dnes čelí obrovské konkurenci. Seriály z vesmírů Star Wars a Star Treku se chytily vývoje nejnovějších technologií a natáčí se před obřími videoobrazovkami. Naopak Ztraceni ve vesmíru se ještě pořád drží „tradičního“ postupu.

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Temné tajemství

Ztraceni ve vesmíru je překvapivě jednoduchý seriál. Člověk a ani robot nepotřebují encyklopedické znalosti (tohoto) vesmíru, aby se rychle zorientovali, co se děje. Robot, kterého si Will „ochočil“, má temné tajemství. Zároveň není jediný svého druhu. Ostatní zástupci této hypermoderní technologie už nejsou tak přátelští. Co chtějí po Willovi? A kdo je vlastně vyrobil? To jsou otázky, na něž třetí série postupně odpovídá a přitom přihazuje ještě něco navíc

Robot se stalou hvězdou seriálu Ztraceni ve vesmíru •  Profimedia.cz

Konec, nebo teprve začátek?

Třetí série Ztraceni ve vesmíru je poslední.Jako každý správný příběh se sága rodiny Robinsonových uzavírá po třech dějstvích. Trilogie je tedy kompletní. Ale znamená to opravdu konec? Ztraceni ve vesmíru mají úspěch a oficiální zprávy ze zákulisí jsou podezřele neurčité.

O finále se mluví jako o „uza- vření kapitoly“. Objevují se také zmínky o tom, že dobrodružství aspoň některých Robinsonových by mohla pokračovat. Ať už to dopadne, nebo ne, první kapitolu máme každopádně za sebou.

Ztraceni ve vesmíru online na Netflixu >

Nejlepší seriály roku 2021

Nejlepší seriály roku 2021

Star Trek: Discovery - Nejslavnější sci-fi seriál je zpátky

Star Trek: Discovery - Nejslavnější sci-fi seriál je zpátky

Vesmírná fotografie: Hubble zachytil zvláštní pár galaxií. Vypadají jako loď Enterprise ze Star Treku

Vesmírná fotografie: Hubble zachytil zvláštní pár galaxií. Vypadají jako loď Enterprise ze Star Treku

 

Články odjinud