Fantastická zvířata: První Brumbálova armáda

Fantastická zvířata: První Brumbálova armáda
Sdílej
 
Harry Potter ještě není na světě, ale Brumbál již bojuje proti Zlu. Po boku mu stane Mlok Scamander a fantastická zvířata! Odhalte první Brumbálovu armádu i jeho dobře skrývaná tajemství.

Nový film s podtitulem Brumbálova armáda nebude o famfrpálu, turnaji bradavických kolejí, ani o potížích s orientací na nástupišti 9 a tři čtvrtě. Jde o třetí díl filmové série Fantastická zvířata, která byla původně hravá a plná zvláštních a roztomilých tvorů. Časem ale přerostla v souboj o budoucnost světů – nejen toho magického, ale i našeho obyčejného. Určitě to bude větší drama, než když Harrymu Potterovi praskly brýle.

Fantastická zvířata bez Voldemorta

Příběh Fantastických zvířat nabírá temné obrysy i bez zlého lorda Voldemorta. Místo něj je tady černokněžník Grindelwald. Tomuto nebezpečnému zloduchovi se podařilo přesvědčit mnoho kouzelníků, aby usilovali o nadvládu „čistokrev- ných“. Každého, kdo se nenarodil do kouzelnické rodiny, považují Grindelwaldovi stoupenci za méněcenného.

Video se připravuje ...

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství - trailer na film • Zdroj: Vertical Entertainment

Hlavní hrdina Mlok Scamander není malý ani dospívající kluk, ale umí to dobře s různými fantastickými tvory, kteří jsou vítanými spojenci. Na Grindelwalda ani tak sám nestačí i proto, že se schyluje k druhé světové válce. Naštěstí má přátele. A ne ledajaké!

První Brumbálova armáda

Není žádným tajemstvím, že ve třetím dílu Fantastických zvířat hraje významnou roli kouzelník, jenž se později stal rádcem i vzorem Harryho Pottera a pomohl mu po- razit obávaného Voldemorta. Jistý Albus Brumbál se objevil už v minulém filmu. Ale tentokrát je vyloženě v centru dění.

Brumbál rozseká tajemství na cimprcampr! •  Profimedia.cz

Brumbál a Mlok dají dohromady speciální jednotku čarodějů (a jednoho nemagickéhomudly, který ví o jejich problémech více, než se v kouzelnickém světě sluší). Tak vzniká první Brumbálova ramáda. A tváří v tvář obrovské přesile a jisté smrti se pokusí Grindelwalda i jeho nohsledy zastavit.

Brumbál má tajemství

Příběh Fantastických zvířat je o něco složitější než černobílý souboj Dobra proti Zlu. Stejně jako Harry se i Mlok, Brumbál a spol. rozhodli postavit za to, co je správné. Brumbálovi to trvalo dva filmy, protože magická přísaha mu bránila zatnout Zlu tipec hned na začátku.

Dlouho ztracený Brumbálův bratr? Odpověď prozradí třetí film série Fantastická zvířata •  Profimedia.cz

Brumbál a Grindewald se totiž dobře znají. A kdysi se měli tak moc rádi, že si slíbili, že proti sobě nebudou nikdy bojovat. Časy se změnily i kvůli Mlokovi, kterému se podařilo kouzlo zrušit. Takže Brumbál opouští Bradavice, kde už působí na škole čar a kouzel, a vrhá se do akce.

Souboj začíná

Grindelwalda se nakonec podaří porazit. Vždyť ze série s Harrym Potterem ho známe jako starého zlomeného vězně, kterého Voldemort zabil, když mu odmítl prozradit, kde se ukrývá legendární bezová hůlka...

Mlok Scamander je hlavním hrdinou Fantastických zvířat •  Vertical Entertainment

Ale na černokněžníkův konec si asi budeme muset počkat. Vše nasvědčuje tomu, že třetí díl odhalí pravou identitu Credence Barebona. Tento těžce zkoušený kouzelník stojí na špatné straně. Podle Grindelwalda je Brumbálovým dávno ztraceným bratrem. Ale věřili byste černokněžníkovi? Pravda je někde tam venku. A souboj mezi světlou a temnou stranou magie teprve začal.


Kolik let dělí filmy Fantastická zvířata a Harryho Pottera?

První díl Fantastických zvířat začíná v roce 1926 a příběh následně pokračuje v průběhu třicátých let 20. století. Knižní sága Harryho Pottera se odehrává v letech 1991 až 1998. Fanoušci vedou debaty o tom, jestli je to s filmy stejné, nebo jestli byl jejich děj „odsunut“ až do roku 2001. Definitivní oficiální odpověď neexistuje. Dobrodružství Mloka a Harryho každopádně dělí asi 50 až 60 let, tedy určitě celé půlstoletí.


Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

Režie: David Yates

Herci: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Ezra Miller, Jude Law, Mads Mikkelsen, Dan Fogler, Alison Sudol

Premiéra: 7. 4. 2022


Hogwarts Legacy: Dědictví Bradavic

Ke konci tohoto roku má vyjít počítačová hra ze světa Harryho Pottera a Fantastických zvířat. Jmenuje se Hogwarts Legacy (Dědictví Bradavic) a odehrává se v 19. století. Hráč se stane studentem pátého ročníku školy čar a kouzel a bude mít možnost prozkoumat otevřený kouzelnický svět.

Mezi lokacemi nebude chybět vesnička Prasinky nebo Zapovězený les. Cílem hry je naučit se kouzlit, míchat lektvary, krotit magická zvířata a přežít nebezpečné události, které povedou k odhalení zapomenutého tajemství.


Filmy v sérii Fantastická zvířata:

  • Fantastická zvířata a kde je najít (2016)

  • Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018)

  • Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)

Překvapení Fantastických zvířat: Nečekané spojení s Harrym Potterem

Překvapení Fantastických zvířat: Nečekané spojení s Harrym Potterem

Harry Potter: Návrat do Bradavic po 20 letech

Harry Potter: Návrat do Bradavic po 20 letech

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

 

Články odjinud