Papírová armáda ABC: Letadlo F-41 Kondor

Papírová armáda ABC: Letadlo F-41 Kondor
Sdílej
 
Připravili jsme nový soubor jednoduchých vystřihovánek. S názvem Papírová armáda ABC budou postupně vycházet modely vojenské techniky.

 

SÉRIE VOJENSKÁ TECHNIKA

OBTÍŽNOST 1

MĚŘÍTKO 1 : ??

 

Připravili jsme nový soubor jednoduchých vystřihovánek. S názvem Papírová armáda ABC budou postupně vycházet modely vojenské techniky. Každý bude mít typové označení, bojové jméno a číslo v sérii. Jako výsostný znak jsme použili logo ABC upravené do vojenské verze se sníženou viditelností. Při navrhování tvarů jsme vycházeli ze skutečné vojenské techniky i z připravovaných vojenských projektů.

První ze souborů nových modelů je stíhací letadlo F - 41 Kondor z kategorie „kachna“, protože přední křídla má menší než zadní. Stejnou konfiguraci mají i Grippeny z výzbroje České armády. Druhou zvláštností je vychylovatelná tryska, která není kulatá, ale hranatá a její plochy se vychylují do boku, nahoru i dolů. Letadlu to umožňuje provádět manévry, které by s normální tryskou neprovedlo. Hranaté tvary letadla, takzvané fazetování, jsou v kategorii technologie stealth. Zjednodušeně řečeno to znamená, že radarové paprsky se odrážejí a letadlo tak nejde zachytit radarem.

 

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

Všechny části předem narýhněte.

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Nejprve slepte směrovky 3 a 4, křídla 5 a 6, křidélka 7 a 8. Všechny tyto díly nechte pod zátěží dobře proschnout.

2. Nyní slepte trup 1 a kabinu 2. Díly 1 a 2 přilepte k sobě. Slepte přední podvozkovou nohu 9, hlavní podvozkové nohy 10 (2x) a odložte je stranou.

3. Na díl 1 nalepte proschlé díly 3, 4, 5, 6, 7 a 8. Na díl 2 nyní přilepte přední podvozkovou nohu 9. Na díly 5 a 6 přilepte hlavní podvozkové nohy 10. Řízené střely 11 (2x) přilepte zespoda na křídla 5 a 6.

 

Itálie 1944: Dioráma s tanky

Itálie 1944: Dioráma s tanky

Pohyblivý mechanický voják

Pohyblivý mechanický voják

Zachráněný náklaďák

Zachráněný náklaďák