Motocykly: Silniční motorka

Motocykly: Silniční motorka
Sdílej
 
Ábíčko připravilo novou mini sadu motocyklů. Začínáme!

 

 

Motocykly patří do kategorie jednostopých vozidel. Spojují v sobě vysoký výkon motoru, dobré brzdy, kvalitní řízení a aerodynamický tvar. Zkušení jezdci využívají těchto vlastností pro rychlou, ale zároveň i bezpečnou jízdu.

První motocykly se objevily koncem 19. století a vznikly jednoduchým namontováním motoru na jízdní kolo. Během minulého století nastal obrovský rozmach ve výrobě motocyklů a také vznikly nové kategorie. Objevily se motocykly cestovní, závodní, terénní atd...

V ABC jsme pro vás připravili minisadu motocyklů. Nejsou to přesně zmenšené kopie skutečných strojů, ale každý model má svou předlohu. Jako první jsme zvolili legendární silniční motocykl HONDA Gold Wing. Model je zjednodušený, je určen začínajícím a méně zkušeným modelářům. I přes svoji jednoduchost si ale zachovává veškeré motocyklové konstrukční prvky.

 

 

Návod na slepení •  Kosťa Chadziantonidis

 

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

Všechny části předem narýhněte. Díly označené červenou šipkou ohýbejte směrem k sobě.        

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Slepte rám 1. K dílu 1 nalepte shora postupně palivovou nádrž 2, schránku pro základní výbavu 3 a sedačku 4. Přední kryt 5 nalepte zepředu na díl 1.

2. Mechanizmus řízení 6 nalepte na díl 2. Vidlici 7 a 8 nalepte na díly 2 a 6. Horní část krytu 9 přilepte postupně k dílům 5, 7 a 8. Ochrany na nohy 10, 11 přilepte z boku na díl 5 a dovnitř vlepte výztuhy 12 (2x).

3. Výfuky 13 (2x) nalepte po obou stranách vzadu na díl 1. Cestovní skřínky 14 a 15 nalepte rovněž vzadu na díl 1.

4. Zadní kolo 16 nalepte zespoda na díl 1. Přední blatník 17 vlepte do vidlice mezi díly 7 a 8. Z bočních částí předního kola 18 (2x) a pláště pneumatiky 19 slepte přední kolo. Celek vlepte opět mezi díly 7 a 8.

5. Řídítka 20 nalepte shora na díly 7 a 8. Zpětná zrcátka 21 (2x) nalepte zevnitř na díl 9.

 

 

Motocykl Jawa Dandy 50

Motocykl Jawa Dandy 50

Vystřihovánky v ABC č. 3

Vystřihovánky v ABC č. 3

Motocykl Čechie - Böhmerland 1927

Motocykl Čechie - Böhmerland 1927

Klíčová slova:
motocykl