Užij si dobrodružné stanování

Užij si dobrodružné stanování
Sdílej
 
Dostáváš k narozením, k svátkům i od Ježíška neustále nové a nové LEGO s akčními hrdiny či dobrodružné knihy, ale co když chceš zažít opravdické dobrodružství? Řekni si o pořádnou výbavu na kempování. Stanování můžeš trénovat o prázdninách na zahradě, a pak s rodiči či s kamarády vyrazit za pořádným dobrodružstvím.

Hýčkají tě rodiče dovolenými po hotelech, ale tvůj sen je vyrazit si prostě pod stan? Pod stanem sice nemáme komfort all inclusive se zmrzlinou až na pláž, ale užít si dobrodružství je rozhodně lákavé pro každého kluka i holku. Kdo nezažil stanování, když už ne ve volné přírodě, tak alespoň v kempu, nezažil ty správné prázdniny.

Pořádná výbava pro dobrodruhy – to je Cattara

Na dobrodružství v přírodě potřebuješ pořádný stan. Do dvouplášťového stanu Cattara pro čtyři osoby se vejdete s rodiči, nebo si pod něj pozveš kamarády, či se k vám přidá i tvůj pes. Stan nemusíš brát s sebou jenom na dovolenou. V létě se klidně nastěhuj na zahradu u domu či chalupy a život zálesáka si vyzkoušej živě. Od postavení stanu, přes spánek za deštivé noci. Navař si sám jen z toho, co najdeš na zahradě. Zjisti si více o jedlých plevelech. Překvapí tě, že nejen rajčata a papriky ze skleníku u babičky jsou k jídlu.

Nezapomeň, že budeš potřebovat rovněž spací pytel a karimatku. Spací pytle si je nutné vybrat podle teploty, pro kterou jsou určeny. Karimatky se dnes nabízí samonafukovací a někdy mají již v sobě i pohodlný polštářek.

Bez světla do přírody nelez

Každý dobrodruh potřebuje na toulky přírodou, tedy na ty noční, pořádné svítilny. Hodí se ruční LED baterka s dobrou svítivostí, ale i parádní čelovka, se kterou vidíš dál než na vzdálenost třech metrů. Jestli se nebojíš jít pod stan i v chladnějším počasí, hodit se ti bude i čepice, která má přímo v sobě svítilnu. Do stanu jsou praktické i statické svítilny. V báglu je asi neponeseš, ale pokud se budeš s rodiči přesouvat taktéž automobilem, je dobré ji mít. Hodí se i v kombinaci s lapačem hmyzu. Nenasytní komáři totiž umí pokazit každý výlet.

Co ještě potřebuješ na kempování?

Určitě se i bude hodit kapesní nůž. Nezapomeň na to, že s ním musíš bezpečně zacházet. Hodí se kempingové nádobí, příbory, lehký vařič, vhodná láhev na vodu, třeba i kovová lopatka. Tím vším tě vybaví značka Cattara. Je skvělé pojmout výlet pod stanem jako dobrodružství mimo civilizaci. Tedy bez návštěvy hospod i nákupních přestávek v hypermarketech v okolních městech. Čím více se dokážeš vzdát všech civilizačních výdobytků, tím více vzpomínek na tento úžasný výlet ti zůstane. I když žijeme v době digitálních map, neboj se přiložit do báglu i klasickou mapu s buzolou a kompasem. Technika nás mnohdy zklame. Uprostřed hlubokého lesa, v nečasu, může se vybít i rozbít. Buď připraven na nejhorší, z čehož se vlastně nakonec vyklubou ty nejlepší zážitky.

Klíčová slova:
prclanek
 

Články odjinud