Třpytivá zábava na dlouhé chvíle doma: Diamantové malování!

Třpytivá zábava na dlouhé chvíle doma: Diamantové malování!
Sdílej
 
Nemáte doma do čeho píchnout, nebo venku zrovna prší? Zabavte se s diamantovým malováním, které umí probudit elán na celé hodiny, ale na konci poslouží i jako skvělá ozdoba do bytu.

Diamantové malování, nebo jen diamantování, je příjemná kratochvíle, která účinně zabíjí nudu, posiluje soustředění a odvádí hlavu od starostí všedních školních dnů. Se správnou výbavou se díky němu můžete vydat po třpytivé cestičce plné malých plastových diamantíků, která vás zavede až poskládání krásného obrazu. Chtěli byste si ho sami vytvořit?

Co obsahuje sada na diamantování?

U diamantování se nemaluje štětcem ani barvami, ale speciálním perem a vyřezanými barevnými kamínky ve tvaru diamantů, které krásně odrážejí světlo. Abyste mohli začít, potřebuje sadu vybavenou vším možným: kromě pera a samotných napytlíčkovaných diamantů označených kódem obsahuje ještě plátno s předtištěným barevným motivem, lepivou hmotu na přichycení diamantů k peru, lopatku a další pomůcky usnadňující malování pomocí diamantů. 

Foto:  Vymalujsisam.cz

Jak na diamantové malování?

Úkolem je předtištěný motiv na plátně posázet všemi barvami diamantů přibalených k sadě. Princip nemůže být jednodušší: spárujete symboly na plátně s čísly diamantů na pytlíčkách. Pak je hned jasné, kam který kamínek patří a můžete se do diamantování pustit na vlastní pěst. Malé kamínky kladete pomocí pera na lepivý podklad a pod rukama se vám začne rozehrávat úchvatná třpytivá mozaika vybraného obrázku.

Obraz podle vlastních představ

A co je možné si doma vydiamantovat? Stručnou odpovědí je cokoliv. Kromě desítek hotových motivů třeba v podobě zvířátek nebo postaviček z pohádek a komiksů si můžete nechat vyrobit i originální předlohu na plátně třeba ze své vlastní fotky z dovolené nebo z obrázku domácího mazlíčka. Možnosti jsou neomezené a závisí jen na vaší kreativitě.

Diamantový obraz nad postel do dětského pokoje i do obýváku

Hotový obraz si díky vypnutí na dřevěný rám můžete dokonce hned po dokončení diamantového malování pověsit rovnou na zeď. V případě, že si chcete užít pouze skládání kamínků, můžete si pořídit sadu jen se srolovaným plátnem, které můžete po dokončení darovat nebo si ho třeba uložit do své sbírky pokladů.

Pozor! Diamantové malování může způsobovat závislost! Je totiž možné, že se od něho nebudete chtít ani na chvíli odtrhnout. Chystáte se odpočívat? Vyměňte pro jednou svůj oblíbený pořad v televizi za procvičování prstů a pozornosti při diamantování. Malovat sice budete jen diamantovacím perem, ale výsledný obraz bude mít ještě větší efekt, než kdybyste použili barvy nebo pastelky. Na světle se totiž bude krásně třpytit!

 

Články odjinud