Vynálezy budoucnosti: Nejlepší moderní technika je tady, podívej!

Vynálezy budoucnosti: Nejlepší moderní technika je tady, podívej!
Sdílej
 
Kdo zapomněl na umělou inteligenci, jako by na letošní show skoro ani nebyl! Vynálezy budoucnosti se předvedly na výstavě moderní techniky CES 2024. Podívejte se na to nejlepší, co se dalo, no, vidět.

Stejně jako každý rok se i tentokrát na začátku ledna sešli inženýři, vynálezci, inovátoři, novináři i fanoušci moderní techniky na největším veletrhu spotřební elektroniky na světě. Obří událost CES 2024 v americkém městě Las Vegas přinesla stovky zajímavých oznámení, přičemž návštěvníci na místě si řadu vychytávek mohli osahat ještě dříve, než se objeví v obchodech.

Zatímco v předchozích letech se hodně mluvilo o blockchainu, kryptoměnách či NFT, CES 2024 se jednoznačně nesla ve znamení umělé inteligence. Ta bude v příštích letech postupně prorůstat do všech aspektů lidského života, takže musíme být připraveni!  

Energie sbalená na cesty:

Přenosné solární panely od Jackery

Firma Jackery patří mezi zavedené výrobce přenosných solárních panelů a propagátory životního stylu, kterému se říká „off-grid“ – tedy bez dostupnosti inženýrských sítí jako elektřiny, vody nebo tepla.

Absolutní soběstačnost a pohodlí na cestách by měl nově zajistit střešní stan s vytahovacími solárními panely, který dokáže vygenerovat asi 5 kWh energie denně, což je dostatek na běžný život v odlehlých oblastech. Do sériové výroby by měl stan zamířit ještě v letošním roce.

IMAX v pohodlí obýváku:

4K projektor Horizon Max od Xgimi

Filmový sál světové proslulé značky IMAX máme v České republice jediný, a sice v multikině na pražské Floře – zdejší plátno o velikosti 25 × 20 metrů je největší u nás a jedno z největších v celé Evropě.

Domů si ho sice nevezmete, ovšem nový 4K projektor Horizon Max značky Xgimi se světelným tokem 3100 lumenů ho téměř umí nahradit. Jde o naprostou špičku v oboru a je oficiálně certifikovaný značkou IMAX, takže ve speciálním, téměř čtvercovém formátu přehraje kompatibilní filmy, které jsou už k dispozici v některých streamovacích službách. 

Zrcadlo, řekni mi…

Chytré zrcadlo BMind od Baracoda

Chytré zrcadlo Bmind by mělo nahradit terapie vedené dnes obvykle přes videohovor •  Baracoda

Scénu z pohádky Sněhurka, ve které má kouzelné zrcadlo odpovědět, kdo je na světě nejkrásnější, asi známe úplně všichni. Píše se rok 2024 a mluvící zrcadla jsou skutečností. Chytré zrcadlo od firmy Baracoda nese název BMind a využívá umělou inteligenci mimo jiné k tomu, aby pečlivě analyzovalo obličej uživatele (ten zachycuje skrze 4K kameru) a dokázalo vyhodnotit, jak se cítí.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud