Tyranosaurus do kapsy, hračka pro vesmír a vystřihovánky z Měsíce v ABC

Tyranosaurus do kapsy, hračka pro vesmír a vystřihovánky z Měsíce v ABC
Sdílej
 
Vesmírné vystřihovánky a časopis ABC jdou dohromady. Ale to samé by se dalo říct o nejslavnějším dinosauru tyranosaurovi. V novém ábíčku uvidíte i vesmírného robota, který funguje jako hračka, nebo vynálezy budoucnosti z CES 2024. Prozradíme, jak superschopnost elektrického úhoře mění DNA a mnohem víc!

Koupit časopis ABC online >

Vesmírných vystřihovánek vyšly v ABC přímo štosy. A kdybychom to zúžili, tak ani vystřihovánek na téma vesmírného programu Apollo nebylo málo. Dokonce přistávací modul Eagle nevychází v ábíčku poprvé (naposledy vyšel v roce 2019 a jeho autorem byl Robert Navrátil). Nyní máte možnost si slepit Eagle od Rolanda Havrana, který k Apollu připravil i velitelský modul (v minulém ábíčku).

Papírové vystřihovánky nejen z vesmíru •  ABC

Dobývání kosmu má mezi staviteli papírových modelů velikou oblibu, takže věřím, že i náš poslední přírůstek zaboduje. Pokud jste s lepením vystřihovánek ještě nezačali a nevíte, jak na to, dívejte se na videomagazín Ábíčko. V každém druhém díle můžete sledovat Lepičovo doupě, kde vám náš zkušený lektor papírového modelářství předává užitečné tipy během lepení modelů z ABC.

Zábava, zajímavosti a novinky z přírody, vědy, techniky a kultury •  ABC

Co najdete v ábíčku?

Kapesní tyranosaurus žral děti nebo nový robot jako vesmírná hračka

Jedině v ábíčku vám ukážeme nově objevený druh tyranosaura, který měl kapesní velikost a žral děti. Podívejte se, jak se testuje nový vesmírný robot, a zjistíte, že funguje jako hračka. Odhalujeme, jak elektrická superschopnost úhořů mění DNA ostatních živočichů.

Nechybí vynálezy budoucnosti z CES 2024, velké množství zábavy a zajímavostí nebo novinky z přírody, vědy i techniky.

Podívejte se do časopisu ABC č. 3:

Časopis ABC vychází dvakrát měsíčně, informuje, baví a podporuje tvořivost dětských čtenářů. Archiv minulých ábíček najdeš tady. Nové ABC je k dostání online a na stáncích. Předplať si ABC, doručení je zdarma a dostaneš dárek.

Podívej se do minulých čísel ABC, která jsou v prodeji online. Doplň si sbírku vystřihovánek a užijte si spoustu zábavy a zajímavostí.

ABC dinosaurů: Král dravců Tyrannosaurus rex

ABC dinosaurů: Král dravců Tyrannosaurus rex

Vystřihovánky pro všechny v novém ABC

Vystřihovánky pro všechny v novém ABC

První ABC: Exkluzivní české Bzzt, opeřená letadla a vesmír v roce 2024

První ABC: Exkluzivní české Bzzt, opeřená letadla a vesmír v roce 2024