Extrémní makeři a bizoni místo mamutů v ABC

Extrémní makeři a bizoni místo mamutů v ABC
Sdílej
 
V novém čísle časopisu ABC uvidíte, jak si extrémní makeři vykutili minibajk. Dozvíte se, že bizoni mají převzít roli vyhynulých mamutů. Nechybí ani vystřihovánky a spousta další zábavy i novinek z přírody, vědy a techniky. Nahlédněte do ABC č. 22.

Koupit časopis ABC online >

Makeři, něco pro vás

V článku Honzy Horčíka v ábíčku 22/2023 na straně 38 se dočtete o pásovém minibajku, který „na koleně“ sestrojili kutilští youtubeři z kanálu Make It Extreme. Honza vám v něm nedoporučuje pouštět se sami do stavby takového stroje. Já bych na vás tak přísný nebyl.

Extrémní makeři v ábíčku •  ABC

Kutilství neboli moderně řečeno makerství je stále na vzestupu a každým rokem jeho kouzlu propadnou další tisíce nadšenců. Honza má pravdu v tom, že vyrobit takovou složitou mašinu, která může být v provozu i poměrně nebezpečná, není asi úplně rozumné. Ovšem pustit se do vlastního makerského projektu určitě zdravé je.

Ábíčko se už od prvního ročníku účastní festivalů Maker Faire a kutilství jednoznačně podporuje. Považujte náš článek za inspiraci a zkuste něco vytvořit vlastníma rukama.

Bizoni místo mamutů a robotická jedenáctka

V novém ABC se dozvíte, že bizoni mají převzít roli vyhynulých mamutů. Prozradíme, že roku 2050 budou stát roboti proti fotbalovým mistrům světa. Stane se tahle jedenáctka budoucností ligy? Plus vystřihovánky z papíru a spousta další zábavy, novinek a zajímavostí z přírody, vědy a techniky.

Nahlédněte do ábíčka č. 22:

Časopis ABC vychází dvakrát měsíčně, informuje, baví a podporuje tvořivost dětských čtenářů. Archiv minulých ábíček najdeš tady. Nové ABC je k dostání online a na stáncích. Předplať si ABC, doručení je zdarma a dostaneš dárek.

Podívej se do minulých čísel ABC, která jsou stále v prodeji online. Doplň si sbírku vystřihovánek a užijte si spoustu zábavy a zajímavostí.

Šavlozubý tygr a podmořská základna v ABC

Šavlozubý tygr a podmořská základna v ABC

Postavte si herní počítač s časopisem ABC

Postavte si herní počítač s časopisem ABC

(Ne)bezpečný net? Top LEGO®? Český hydronaut? Ábíčko video mag!

(Ne)bezpečný net? Top LEGO®? Český hydronaut? Ábíčko video mag!