Maker Faire Prague: Papírový svět s ábíčkem i 3D čokotiskárna

Maker Faire Prague: Papírový svět s ábíčkem i 3D čokotiskárna
Sdílej
 
Zítra startuje jedinečný festival Maker Faire Prague. Oblíbený festival pro všechny zvídavé a kreativní děti i dospělé se kvůli řádění koronaviru přesunul do virtuálního světa. Organizátoři připravili řadu workshopů a přednášek online. Výběr je pestrý a chybět nebude ani tvoření s časopisem ABC.

 

Máte rádi vystřihovánky v ábíčku, líbí se vám malý papírový svět? V časopise ABC mají vystřihovánky dlouhou a pestrou historii a jeden z našich nejlepších autorů a odborník na papírové modelářství Milan Weiner bude na Maker Faire. Zájemcům ukáže, co dokáže papír, jak tvoří, jak o svých modech přemýšlí a také předvede, jak si doma vyrobit jednoduchou vystřihovánku.

Maker Faire: Tvořit a vědět

Festival Maker Faire Prague nabídne 29. a 30. května desítky workshopů a reportáží. Zajímá vás třeba, jak otevřít zámek bez klíčů? Lockipeři to dokážou. Chcete si doma vyrobit raketu, postavit robota, proniknout do 3D tisku, dozvědět se, jak funguje 3D čokotiskárna a třeba si nechat vytisknout nějakou tu dobrotu? To vše bude možné na Maker Fair Prague. A pokud rádi tvoříte, nechte se v živých streamech inspirovat umělci a kreativci. Ukáží vám, jak si třeba vyrobit peněženku z audiokazet, co se dá udělat s obyčejným obalem od vajíček nebo jak se maluje horkým voskem. Program festivalu najdete tady.

Festival Maker Faire Prague bude online •  MAker Faire Prague

S Maker Faire do sratosféry

Pokud počasí dovolí, vypustí organizátoři v pátek v přímém přenosu stratosférický balón s nákladem speciálních geocachek do stratosféry. Mapa se souřadnicemi balónu bude veřejně k dispozici. Kdokoli se tak bude moci účastnit hry o nalezení miniaturní sondy s videokamerou poté, co dopadne zpět na zem.

Online verzi festivalu najdete 29. a 30. května tady. Workshopy budou dostupné na internetu i pro ty, kteří si nerezervují místa a chtějí se pouze dívat.

Festival Maker Faire Prague: Kutilové a bastlíři online. Co pro vás připravili?

Festival Maker Faire Prague: Kutilové a bastlíři online. Co pro vás připravili?

Buď maker! Kutilové 2.0

Buď maker! Kutilové 2.0

Indiana Jones: Sledujte nové dobrodružství

Indiana Jones: Sledujte nové dobrodružství

 

Články odjinud