Stovky veteránů se sjedou do Kovozoo: Kromě aut dorazí parní lokomotiva

Stovky veteránů se sjedou do Kovozoo: Kromě aut dorazí parní lokomotiva
Sdílej
 
Svátek milovníků historických vozidel a retro atmosféry se blíží! KOVOZOO Staré Město připravuje již 5. ročník SRAZu VETERÁNŮ V KOVOZOO, který se bude konat opět první červnovou neděli: 2. června 2024. A těšit se můžeme na stovky historických vozidel, parní lokomotivu, retro kočárky ale také expozici KOVOZOO v plné parádě!

„Očekáváme, že do areálu v průběhu dne dorazí více než 600 vozidel všeho druhu, od osobních, přes nákladní vozidla, autobusy, traktory, vojenskou techniku, závodní speciály a samozřejmě také velké množství historických motocyklů.“ Informuje o akci Martina Juřenová z týmu KOVOZOO.

„Do veteránského světa jsme vstoupili v roce 2019, kdy jsme ve spolupráci se Slováckým veteran Car Clubem Uherské Hradiště v KOVOZOO otevřeli malé muzeum veteránů. Ještě týž rok na podzim se pak konal první Sraz veterárnů v KOVOZOO“, uvádí podrobnosti Martina Juřenová. Od té doby se akce slušně rozrostla a dnes patří mezi největší veteránské události v Česku.

Přijede mašinka a zakouří z komínka •  Kovozoo

O čem bude Sraz veteránů?

K vidění bude velký rozptyl aut od těch předválečných, přes vozidla socialistické éry až po raná devadesátá léta. Všechna vozidla musí splňovat základní veteránskou podmínku – stáří min. 30 let.

„Vzhledem k tomu, že k účasti na akci není třeba registrace předem, tak to bude opět velkým překvapením, jaká vozidla se do KOVOZOO sjedou. Ale my pevně věříme, že to bude jako vždy překvapení příjemné. V minulém roce přijelo 600 vozidel, tak pevně věříme, že letos to bude ještě více.“ říká Martina Juřenová. Chystá se soutěž elegance, ale i sjezd retro kočárků.

Sraz veteránů v Kovozoo •  Kovozoo

Mustang vs. Ferrari: V čem se svezeš?

Na letošním srazu se představí legenda českého veteránismu Ing. Antonín Pavelka se svými replikami parního motocyklu Ropel, monokola či elektrokočáru Dora. Z Brna opět dorazí krásná parní lokomotiva BS 200 bude vozit návštěvníky po místní kolejové vlečce přímo mezi hromadami šrotu.

Sraz veteránů v  KOVOZOO není jen o historii, ale je to v podstatě oslava automobilismu jako takového. Pro milovníky závodění bude vystaveno závodní Lamborghini Huracan týmu Mičánek Motorsport Brno. Nejen k vidění, ale také k možnosti svezení se budou na akci Ferrari 488 GTB, Lamborghini Gallardo nebo Ford Mustang GT. Sraz veteránů je akce pro celou rodinu!

Vystřihovánky pro všechny v novém ABC

Vystřihovánky pro všechny v novém ABC

Vystřihovánky pro všechny v novém ABC

Vystřihovánky pro všechny v novém ABC

Vystřihovánky pro všechny v novém ABC

Vystřihovánky pro všechny v novém ABC

Klíčová slova:
auto, Veterány, Kovozoo
 

Články odjinud